banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Habitatge desenvoluparan un Pla d’Intervenció Integral Sostenible en el barri de San Lorenzo

Amparo Marco, que va visitar fa uns dies el barri, ha explicat que el consistori també desenvoluparà un pla per a actuar en l’àmbit educatiu i social

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament de Castelló van a desenvolupar un Pla d’Intervenció Integral Sostenible (PIINS) i un Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el grup d’habitatges del barri de San Lorenzo a Castelló. La directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín, ha mantingut una reunió amb el regidor de Serveis Socials de Castelló, José Luis López, en la qual han analitzat la situació del parc d’habitatge social en el municipi.

151130 visita al barrio San Lorenzo (30)
image-288353

En la reunió s’ha decidit que la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament desenvolupen de forma conjunta un pla d’intervenció en el barri de San Lorenzo amb l’objectiu de revitalitzar aquest entorn, normalitzar aquests grups d’habitatges i reactivar aquesta zona, en una acció que perdure en el temps.

Les mesures plantejades inclouen la realització d’inspeccions que permeten mantenir actualitzada la identificació dels ocupants dels immobles i les seues circumstàncies familiars i socioeconòmiques, la situació dels habitatges respecte als subministraments electricitat i gas, així com la detecció de pisos desocupats. Els Serveis Socials del consistori realitzaran les anàlisis socials de les famílies que ho requerisquen per la seua situació.

A més, s’organitzaran sessions informatives perquè els residents tinguen coneixement dels mecanismes existents per a les diferents circumstàncies que se’ls puguen plantejar en relació amb el seu contracte. Per exemple, la possibilitat de subscriure acords d’ajornament de deute que hagen contret per impagament de rendes o despeses comunitàries; l’existència de bonificacions en la renda per família nombrosa o per nivell d’ingressos.

El pla d’intervenció suposarà també l’organització de campanyes informatives en relació amb les comunitats de propietaris i cerca conscienciar als veïns de la necessitat d’una bona convivència i mantenir els elements comuns en bon estat. També s’engegaran programes de normalització de la situació d’ocupants sense títol.

El pla inclourà la rehabilitació tant d’habitatges com d’elements comuns del barri. Uns habitatges que posteriorment es lliuraran a persones registrades en el llistat de demandants d’habitatge, donant prioritat als casos més urgents.

Àrea de Regeneració i Renovació Urbana

Un altre dels temes tractats en la reunió ha sigut estudiar la programació de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana que la Conselleria també té prevista en el barri de San Lorenzo amb una inversió de 681.200 euros. El desenvolupament del ARRU integra diferents obres, segons les necessitats del grup, que van des de la reparació d’habitatges fins a l’adequació de vestíbuls i elements comuns, adequacions a la normativa d’instal·lacions elèctriques, modernització d’ascensors, renovació integral de cobertes, reforços estructurals i supressió d’humitats, reparació de façanes, etc.

Barri d’actuació prioritària per a l’ajuntament

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha considerat “fonamental la coordinació entre l’Ajuntament i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat per a impulsar aquest pla que pretén fomentar la integració i la dignificació del barri de Sant Lorenzo”. L’edil ha traslladat a la directora general de la EIGE, Blanca Marín, la importància que aquest pla s’impulse a través de la Taula de San Lorenzo, l’espai de coordinació en el qual estan representats els col·lectius veïnals, els agents socials que treballen en el barri i l’administració.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que fa uns dies va visitar el barri, ha agraït la implicació de la Conselleria i ha afirmat que “per al Govern Local San Lorenzo és un barri d’actuació prioritària”. En aquest sentit, ha recordat que el Govern Local ja ha donat un nou impuls a la Taula de San Lorenzo i, amb les conclusions que s’extraguen, desenvoluparà un pla integral per al barri que plantejarà mesures en tres àmbits: educació, capacitació professional i habitatge, en col·laboració amb l’EIGE.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.