L’Ajuntament de Castelló ultima un pla de control tributari per a evitar el frau fiscal

13-05-2017 plan de control tributarioL’alcaldessa recorda que el sosteniment dels serveis públics requereix la col·laboració de tota la ciutadania

El Govern municipal de Castelló està ultimant l’elaboració d’un pla de control tributari per a fomentar les labors d’inspecció i atallar el frau fiscal. El document, impulsat des de la Regidoria de Gestió Municipal i elaborat per l’Administració Tributària Local, s’emmarca dins dels objectius que en matèria de fiscalitat s’inclouen en el Pacte del Grau.

“Totes les ciutadanes i tots els ciutadans tenim l’obligació constitucional de contribuir al sosteniment de les despeses públiques, d’acord amb la nostra capacitat econòmica, i per a açò cal comptar amb un sistema tributari just”, ha afirmat l’alcaldessa, Amparo Marco. “L’Ajuntament ha de comptar amb els ingressos necessaris per a les polítiques socials i d’ocupació. És un esforç de la ciutadania per a tenir una ciutat millor”.

El pla de control tributari municipal es desenvoluparà fins a 2019, amb dues línies de treball fonamentals: millorar l’atenció al contribuent i potenciar la recerca del frau tributari. “Si combatre el frau ha sigut sempre un objectiu prioritari, en aquests moments resulta essencial no solament pels increments en la recaptació, sinó per contribuir eficaçment a una distribució més equitativa i justa de la càrrega tributària”, ha assenyalat Marco.

Amb el desenvolupament d’aquest pla, l’Administració Tributària Municipal tracta de prevenir o anticipar els possibles focus de frau fiscal. Per açò, pretén desenvolupar plans específics per a millorar la inspecció en els principals impostos i taxes municipals. És el cas de l’IBI, l’IAE, la plusvàlua, els guals i l’ocupació de via pública. “En la situació econòmica actual la fiscalitat no ha de tenir un afany recaptatori, ha de generar dinamisme econòmic i d’ocupació i no ofegar a les famílies” ha explicat.

Marco recorda un altre dels objectius que serà realitat en breu: la creació del Consell Municipal d’Inspecció. Un organisme que tindrà com a missió la d’identificar, analitzar i proposar millores a les actuacions de control o inspecció realitzades per les diverses unitats, departaments o negociats amb competències en matèria d’inspecció.

El consell dissenyarà l’estratègia per a millorar l’eficàcia i eficiència de les activitats d’inspecció. Es pretén disminuir l’excessiu control sobre el contribuent o sobre un sector d’activitat, i evitar que es solapen les actuacions de control dels diferents organismes municipals. La intenció és aconseguir un ús més racional i eficient dels recursos humans i materials que l’Administració local posa al servei de la gestió tributària.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.