Castelló fomenta la conducció eficient i segura entre els conductors d’autobús

13-05-2017 bus i conducció eficientL’Ajuntament, a través de la fundació f2e, imparteix xarrades per a fomentar l’estalvi de combustible i reduir les emissions de gasos

La Fundació per a l’Eficiència Energètica, en una iniciativa participada per l’Ajuntament de Castelló des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha impartit xarrades formatives de conducció eficient i segura entre el col·lectiu de conductors d’autobús de les empreses TUCS i HICID, “per a fomentar l’estalvi de combustible i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, a més de fomentar la seguretat, segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible”, Rafa Simó.

Durant els dies 27 d’abril i 4 de maig, els treballadors de l’empreses TUCS i HICID de Castelló han assistit a les xarrades de conducció eficient i segura impartides per la Fundació f2e, amb la col·laboració d’escola de conducció Maralba i autoescoles Ribes.

Després d’aquestes xarrades, els treballadors d’ambdues empreses podran participar en un concurs de conducció eficient amb el simulador de la Fundació f2e, realitzant una simulació de conducció amb un autobús per un entorn urbà, amb un premi en combustible en estacions de servei BP per al conductor més eficient.

Aquesta iniciativa està dirigida a fomentar l’estalvi de combustible, la seguretat i la reducció de gasos contaminants en els desplaçaments diaris que es realitzen amb els autobusos públics, en la ciutat i província de Castelló. No cal oblidar que el 30% del consum d’energia correspon a activitats quotidianes, del que el 12%, correspon a l’ús del vehicle.

Amb iniciatives com aquesta, l’Ajuntament de Castelló i la fundació f2e esperen conscienciar a aquest col·lectiu sobre els avantatges mediambientals i d’estalvi que comporta realitzar una conducció eficient i segura. El regidor Rafa Simó ha argumentat que “aquest tipus d’accions de sensibilització contribueixen a millorar la qualitat de vida, encaixen amb un objectiu prioritari per a l’Ajuntament de Castelló com és el de potenciar el transport col·lectiu i sostenible a més de millorar la seguretat vial gràcies a una conducció més segura”.

 

Sobre la Fundació f2e

La Fundació per a l’Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana, de la qual són patrons BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objecte impulsar l’actuació en el camp de l’eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d’iniciatives empresarials i promoció de projectes d’innovació. Situada a Castelló, f2e conjumina així esforços de l’àmbit privat, públic i acadèmic.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.