L’Ajuntament de València demana personar-se en el ‘cas Taula’

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde, Joan Ribó, ha anunciat que l’Ajuntament de València ha demanat la seua personació en el denominat ‘cas Taula’, que investiga la implicació del Grup Municipal Popular, amb 48 regidors i exregidors, assessors i exassessors, en una presumpta acció de blanqueig de diners i finançament il·legal.

Tal com ha explicat Ribó, la personació ja s’havia sol·licitat “però ara, a l’alçar-se el secret de sumari i concretar-se el cas referit a les persones de l’Ajuntament”, s’ha efectuat de fet el tràmit pel qual l’Ajuntament actuarà “en defensa dels interessos dels valencians”. L’alcalde ha recordat que s’indaga sobre un presumpte delicte de blanqueig “i hem de tindre clar que sempre darrere d’un blanqueig hi ha diners que ha sigut obtinguts de manera irregular: diners negres”, ha subratllat.

Ayuntamiento de Valencia.
image-341319

El primer edil s’ha preguntat per l’origen dels “diners negres” que investiga el Jutjat d’Instrucció número 18 de València perquè, segons ha dit Ribó, “presumptament, eixos diners irregulars vénen de les butxaques dels valencians”. L’alcalde s’ha qüestionat que puguen provindre de comissions il·legals i ha destacat que “moltes de les empreses que contractaven amb l’Ajuntament també eren utilitzades pel mateix Grup Popular”. Com a exemple, hi ha citat el cas de l’empresa ‘Trasgos’, que ja va ser denunciat per l’actual Govern municipal quan exercia l’oposició, i la denúncia del qual seguix en curs. “És un cas evident, però n’hi ha més”, ha afirmat Ribó.

Per això, l’alcalde ha destacat que l’Equip de Govern ha demanat la personació en el cas “per a defendre els interessos econòmics de l’Ajuntament i de tots els valencians”.

A preguntes dels periodistes sobre la suspensió de les persones investigades que actualment són assessors del Grup Municipal Popular, l’alcalde ha explicat que “en el moment en què tinguem constància oficial de què les persones assessores estan sent investigades, procedirem de la mateixa manera que hem fet en anteriors casos”. Els periodistes han preguntat també sobre la suspensió de sou dels regidors investigats, però Ribó ha recordat que això “no depén de l’Ajuntament com a tal, sinó que depén de cada persona investigada en primera instància, i del seu partit en segona”, ja siga perquè els regidors investigats judicialment abandonen el seu càrrec, o bé perquè siguen expulsats del partit pel qual es presentaren a les eleccions.

De fet, l’alcalde s’ha referit a les declaracions als mitjans que en el seu dia es van fer des del Partit Popular, apuntant que els regidors investigats per corrupció tornarien la seua acta després que s’alçara el secret de sumari del cas Taula. Així, ha assegurat que no contempla la possibilitat de suspendre el sou dels regidors investigats “perquè sabem que tenen un compromís adquirit i confiem que ho complisquen”, ha afirmat. Si no és així, ha afegit, s’estudiarà la legislació, “però continuem confiant que compliran el que s’han compromés; mentres no es demostre el contrari, pensem que la gent complix la seua paraula”.

COMPLIR LES LÍNIES ROGES

Per això, Joan Ribó s’ha dirigit al president de la gestora que governa en estos moments el PP de la ciutat València, Luis Santamaría; a la presidenta del PP Comunitat Valenciana, Isabel Bonig; i al president del PP, Mariano Rajoy, als que ha instat a complir els seus compromisos previs. Ribó ha reiterat que “el que no han de permetre és que siguen les persones investigades les que governen el PP. Fa més d’un mes van arribar a un acord perquè en el cas que estigueren investigats deixarien el seu lloc. I això és el que s’ha de fer”.

L’alcalde ha demanat als regidors investigats que renuncien als seus càrrecs “perquè esta ciutat necessita d’una manera ràpida poder netejar la seua imatge”. “Facen el favor de ser seriosos i complisquen d’una vegada per sempre els compromisos adquirits”, ha exigit.

L’alcalde ha conclòs la seua valoració manifestant que “és el jutge qui haurà de determinar el que ha passat, però si el PP no vol netejar, nosaltres netejarem allò que legalment podem. És la nostra obligació”.

COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ

Per la seua banda, el delegat de Transparència i Innovació Democràtica, Jordi Peris, ha assenyalat que la setmana que ve es constituirà i celebrarà la seua primera sessió la comissió especial d’investigació aprovada pel Ple Municipal, que analitzarà este presumpte cas de blanqueig en el si del Grup Popular. Tal com ha explicat Peris, es nomenarà els representants per a començar a treballar de manera immediata. Es constituirà com a tal, com a investigació específica.

Tal com ha explicat el regidor davant dels periodistes que s’han interessat per este assumpte, encara no s’ha decidit qui seran els compareixents, però “després de tot el que s’ha revelat els últims dies hauran de ser els regidors investigats i especialment, com ja es va plantejar, l’exalcaldessa Rita Barberá”, ha assenyalat.

Peris ha explicat que “a pesar que no tenen obligació legal d’assistir, per ètica, haurien de comparéixer i donar explicacions donada la gravetat dels fets”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.