L’Ajuntament de València se suma al Día Internacional de la Xiqueta

El Ayuntamiento de Valencia se iluminará de rosa a partir de las 20.30 horas.

El Ayuntamiento de Valencia se iluminará de rosa a partir de las 20.30 horas.

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València s’il·luminarà de rosa diumenge que ve, 11 d’octubre, a partir de les 20.30 hores. Amb este gest se suma a la commemoració del ‘Dia Internacional de la xiqueta’, proclamat per Nacions Unides amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen “les pobres entre els pobres”, i establir els passos i eines per a acabar amb la discriminació de gènere a través de l’educació i l’ocupació.

La regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el regidor de Migració, Roberto Jaramillo, han coincidit hui en ressaltar “que és necessari posar la mirada en les xiquetes, en totes les xiquetes del món que viuen en condicions de pobresa o exclusió només pel fet d’haver nascut xiquetes. Cada lloc del món té contextos diferents però el sexe no pot determinar la vida de les persones”.

Els responsables municipals han explicat que l’Ajuntament de València treballa amb polítiques d’igualtat i prevenció de la discriminació i violència, així com des de la delegació de cooperació al desenvolupament “per a lluitar contra esta doble discriminació, per edat i per gènere, i perquè els drets de les dones i de les xiquetes que viuen a València siguen els mateixos, vinguen d’on vinguen”.

Cal recordar que Nacions Unides proclama l’11 d’octubre de 2010 esta data i amb este objectiu, Plan Internacional ha organitzat, per quart any consecutiu, diferents activitats amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat que viuen les xiquetes i establir els passos i eines per a acabar amb la discriminació de gènere a través de l’educació i l’ocupació.

Diversos edificis del país s’han unit a esta reivindicació i a més de l’Ajuntament també es tenyiran de rosa, entre d’altres, el Palau de Cibeles a Madrid, l’Alhambra a Granada, el Palau de la Magdalena a Santander, el Teatre Campos Elíseos a Bilbao, el Temple de Diana a Mèrida, les cases penjants de Conca, l’aqüeducte de Segòvia i l’edifici de l’Ajuntament de Tarragona.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.