L’Ajuntament dedicarà 21 milions del superàvit de l’any passat a inversions de millora dels barris i modernització del transport públic

VALENCIA  2018-05-11 Sessi— extraordinˆria. Hemicicle municipal.

VALENCIA 2018-05-11
Sessi— extraordinˆria. Hemicicle municipal.

Els fons provenen dels 62,2 milions de romanent de tresoreria de l’exercici 2017

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui la 3a modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits del Pressupost de 2018, que permetrà dedicar els superàvits pressupostaris a realitzar inversions de diferent caràcter per a tots els barris de la ciutat «per a millorar la qualitat de vida dels valencians i valencianes», així com donar continuïtat al sanejament dels comptes de la Corporació, mitjançant la reducció del deute municipal. Així ho ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, moments abans de començar la sessió plenària extraordinària.

Segons ha explicat Ribó, es tracta d’«una modificació pressupostària important, pensada perquè siga una inversió distribuïda en moltes zones de València, i per a treballar en la reducció del deute». Les despeses incloses en el III expedient de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per a l’exercici 2018, aprovat hui, ascendixen a 26.797.468,27 euros.

Entre les inversions més destacables de l’operació, es poden assenyalar els 5,4 milions d’euros que es destinaran a l’adquisició d’autobusos de l’EMT, en el marc de les denominades ‘noves inversions financerament sostenibles’. Així mateix, l’operació inclou altres 175.000 euros per a la rehabilitació dels coberts números 2, 4 i 5 de la Marina de València, que es preveu que siguen cofinançats conjuntament amb fons FEDER de la Unió Europea.

Altres inversions destacables, possibles gràcies a l’acord plenari, serviran per a la construcció de jardins: es preveu dedicar un total de 423.611 euros a l’adequació d’horts escolars a Patraix, habilitació de palmerar i carril bici a la Gran Via Germanies, construcció d’un parc de socialització de gossos a La Torre, condicionament i sanejament de la plaça del Centenar de la Ploma, i adequació d’una zona infantil de jocs als carrers Heura-Mallorquins-Llanterna (a Ciutat Vella).

Es reserva també 1.000.000 d’euros a les obres d’urbanització en barris, i 1.850.000 a la renovació de voreres i calçades (que inclou reparació de ponts, passarel·les i supressió de barreres arquitectòniques a la via pública). A més, s’efectuaran també obres de construcció d’instal·lacions esportives a Malilla per import de 471.000 euros, i un altre mig milió d’euros per a la reforma de mercats. Entre les partides més destacables, es pot assenyalar també un muntant de 300.000 euros previstos per a l’enjardinament i condicionament de la plaça que acollirà el mercat de vell. I, finalment, cal assenyalar una reserva de més de 630.000 euros per a la rehabilitació d’edificis al barri del Cabanyal-Canyamelar, als carrers de Sant Pere, Lluís Despuig i Antonio Juan.

 

AMORTITZACIÓ DE 45 MILIONS EN EL PRIMER TRIMESTRE

 

La modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits del Pressupost 2018 s’ha aprovat malgrat l’abstenció dels grups d’oposició, Popular i Ciutadans, que han coincidit a criticar el nivell d’inversions executades en allò que portem de mandat. «Tres anys sense fer res i quan queda un any es posen en manera inversió», ha afirmat en la seua primera intervenció Fernando Giner, de Ciutadans, que ha «agraït i reconegut» l’esforç impositiu dels ciutadans i ciutadanes i ha assenyalat que «queda marge per a baixar els impostos». Giner ha afirmat que «es prometen inversions que després no s’executen».

 

Alfonso Novo ha assegurat que l’ampliació del catàleg d’inversions financerament sostenibles són el fruit d’una reivindicació de tot el municipalisme espanyol, per a afirmar a continuació que «no ho podem recolzar perquè estem segurs que no ho podran executar, que no anem a veure eixes inversions fetes realitat perquè són incapaços de consumir la quantitat ingent que han tingut per a inversions en aquesta ciutat». Novo ha dit que «dels 153 milions pressupostats per a enguany solament porten executats el 7’5%». També ha manifestat que «tenen 40 milions més que l’any 2015, però l’única cosa que els preocupa és l’enfrontament amb el Govern d’Espanya. Per què volen més inversions si són incapaços de gastar-se el que tenen?».

 

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, els ha retret tots dos que «encara que  estant d’acord no poden dir que sí» a esta modificació «que apliquem a inversions financerament sostenibles perquè el Ministeri d’Hisenda ens seguix obligant». Vilar ha criticat de forma especial el Grup Popular “perquè vostés tenen un relat de passat», i en eixe sentit ha recordat el percentatge d’execució pressupostària dels exercicis 2011: 67% de 148 milions; 2012: 56% de 105 milions i 2013:60% de 60 milions. «Siguen prudents perquè eixes xifres estan ací», ha afirmat Vilar abans de referir-se a l’«espectacular» amortització de deute durant el primer trimestre de 2018, «que va passar de 559 a 514 milions d’euros», o a l’augment d’ingressos municipals en l’exercici 2017, «quan hi havia una previsió d’ingressos de 787 milions d’euros i es van ingressar 880 milions». Tant Vilar com prèviament Ribó han recordat «la xifra rècord» de despesa de l’Ajuntament en 2017, amb al voltant de 766 milions d’euros.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.