L’Ajuntament denuncia les situacions quotidianes que també són violència masclista

Valencia Noticias | Redacción.- La Corporació Municipal reconeixerà públicament demà el treball de denúncia de la violència masclista realitzat per la Coordinadora Feminista de València, així com la labor de la professora de l’IES Isabel de Villena de la ciutat Rosa Sanchís Caudet, que des de fa més de 15 anys imparteix educació afectivosexual a alumnat de Secundària i Batxillerat.

La concejala de Políticas Inclusivas del Ayuntamiento también colaborará mañana con la campaña ‘Zapatos Rojos’ de Amnistía Internacional.
image-269019

La concejala de Políticas Inclusivas del Ayuntamiento también colaborará mañana con la campaña ‘Zapatos Rojos’ de Amnistía Internacional.

Este reconeixement se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament a la fi de la concentració silenciosa convocada per a denunciar la violència cap a les dones en el marc del Dia Internacional en el qual es recorda a totes aquelles dones que han sigut víctimes d’este delicte. L’acte començarà a les 12.00 hores, amb un minut de silenci, i seguidament l’alcalde de València, Joan Ribó, llegirà un ban dirigit a la ciutadania en el qual ratificarà el compromís municipal per a combatre els actes violents i transmetrà el missatge de la campanya municipal “SI EM DISCRIMINES, CONTROLES O AGREDIXES #ÉSVIOLÈNCIAMASCLISTA”.

La regidora delegada de Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha recordat que l’objectiu d’esta campanya, que evidencia la connexió entre desigualtat i violència masclista, tal com reflecteixen els cartells que s’exhibeixen en el mobiliari expositiu de la ciutat, “és instar a la reflexió perquè la ciutadania assumisca un compromís actiu en la transmissió i difusió dels valors d’igualtat”.

La campanya dissenyada per l’estudi professional de Lina Vila llança quatre missatges que transmet el rostre d’una dona que, en primera persona, aclareix: “Si em pagues menys que a un home, si no respectes la meua llibertat sexual, si crees que pots decidir per la meua, o si recau sobre mi la teua responsabilitat familiar, parlem de desigualtat, de violència masclista”.

“Amb estos missatges i esta campanya  l’Ajuntament inicia una nova política per a combatre els actes violents que agredeixen a les dones, un desafiament que l’equip de govern vol afrontar amb accions de participació, sensibilització, prevenció i educació per a acabar amb conductes laxes i fins i tot permissives”, en paraules d’Isabel Lozano.

L’Ajuntament també ha organitzat i s’ha afegit a altres activitats celebrades amb motiu del Dia Internacional contra la violència masclista. Així, per exemple, la Universitat Popular (UP), que la regidora de Polítiques Inclusives “potenciarà com a espai per a realitzar activitats d’igualtat”, acollirà demà dimecres un taller sobre “la masculinitat viscuda” impartit per Joan Sanfélix en la UP de Benimaclet, que també es desenvoluparà el pròxim dia 3 en la UP Russafa.

Concretament, la seu de la UP de Benimaclet acollirà demà dimecres un taller sobre “la masculinitat viscuda” impartit per Joan Sanfélix, que també desenvoluparà esta activitat el pròxim dia 3 en la UP Russafa.

Per altra banda, amb la col·laboració de la Policia Local, la regidoria de Polítiques Inclusives també ha organitzat un curs d’autoprotecció i defensa personal per a dones víctimes de la violència de gènere que se celebrarà entre el 30 de novembre i el 4 de desembre en el Poliesportiu de Benimaclet.

Les inscripcions per a participar en este curs s’han de realitzar en el Centre Municipal de la Dona-CMIO, on també s’han organitzat una jornada sobre “l’ús responsable d’internet i la violència de gènere”, el taller “Trau la pallassa que portes dins”, una ruta “d’apoderament per a dones”, i un curs per a “estimar en llibertat”.

Entre les activitats que es realitzaran demà, també destaca la posada en escena d’una obra de Dario Fo i Franca Rame titulada “La dona sola”. Esta peça de teatre per a la igualtat l’ha organitzada la regidoria de Joventut i es representarà a les 19.30 en la seu de la citada delegació, al carrer Campoamor.

La regidoria de Polítiques Inclusives, també col·labora amb la campanya Zapatos Rojos d’Amnistia Internacional, així com en les xarrades-tallers de prevenció devant la violència de gènere entre jóvens i adolescents, dirigides a AMPES dels Centres Educatius de Secundària de València; uns tallers organitzats en este cas per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col.laboració de la regidoria d’Educació.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.