L’Ajuntament desbloqueja les obres de reurbanització de la zona de Palleter adjudicades en 2001

València Noticies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat que s’han resolt tots els obstacles que han tingut paralitzat durant quinze anys el Programa d’Actuació Integrada (PAI) de la zona al voltant del carrer del Palleter. Les obres d’obertura de carrers, urbanització i edificació de nous habitatges podrien iniciar-se abans de dos mesos.

Tal com ha recordat el regidor Sarrià, l’edificabilitat del sector és de 12.775 metres quadrats, que permetran emprendre la construcció de més d’un centenar de nous habitatges, més els aparcaments subterranis i els baixos comercials corresponents, generant un nou viari de 1.486 metres quadrats.

El PAI es va adjudicar per acord plenari del 29 de juny de 2001 i al febrer de 2005 es va acordar cedir la condició d’agent urbanitzador a Promotora de Urbanizaciones Palleter SL, que va proposar invertir en la urbanització un total d’1,6 milions d’euros.

Las obras permitirán la apertura de tapones urbanísticos y la regeneración de un área de más de 5.000 metros cuadrados.
image-379516

Part del retard ha estat motivat per diferents recursos i sentències; fins i tot s’arribà a anul·lar les actuacions en compliment de dos sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Per acord plenari de 26 de maig de 2006, s’aprovà provisionalment el pla de reforma interior l’objecte del qual és la delimitació de la unitat d’execució en sòl urbà denominada ‘Palleter’. El programa per al desenvolupament de l’actuació integrada va ser aprovat definitivament per la Generalitat en 2008.

A pesar d’haver-se aprovat el projecte d’urbanització al novembre de 2013, l’inici de les obres ha estat paralitzat per diferents problemes amb Iberdrola i altres empreses de subministrament, però ja s’han resolt tots els obstacles per a poder començar les obres.

El regidor Sarrià ha assenyalat que la transformació urbanística d’esta part del districte d’Extramurs serà notable: “Finalment es podrà reformar una zona molt degradada amb edificacions obsoletes i en estat ruïnós, la qual cosa suposarà una millora per a tot l’entorn, a més de la resolució d’un dels conflictes urbanístics que més queixes veïnals ha tingut durant estos últims 15 anys”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.