L’Ajuntament destina més de 5 millons d’euros per a ajudes d’emergència social que es concediran directament a les famílies

Valencia Noticias | Redacción.- “L’Ajuntament de València no vol estigmatitzar les persones que es troben en una situació d’emergència social. Per contra, vol apoderar-les amb la idea que poden revertir esta realitat, oferint-los formació professional i suport amb els recursos municipals existents.” Amb esta finalitat, l’equip de govern aprovarà en el pròxim ple una partida pressupostària de 5.208.500 euros per a la concessió d’ajudes d’emergència social (AES), que es concediran de forma puntual i directa a les famílies. Un equip de tècnics acompanyarà els beneficiaris d’estes prestacions i realitzarà un seguiment de cada cas.

La regidora delegada de Benestar Social, Consol Castillo, ha informat hui de l’increment del pressupost municipal destinat a la concessió de prestacions directes a les famílies, un 47 % més que en 2015. Concretament, en este exercici la partida pressupostària per a cobrir situacions d’emergència social ascendia a uns 2,6 milions d’euros, als quals la nova corporació va sumar 500.000 euros per a evitar desallotjaments o abonar lloguers socials i impagaments hipotecaris.Consol Castillo i Plaza, concejala delegada de Bienestar Social.

Els 5,2 milions d’euros pressupostats per a 2016 cobriran les necessitats dels fins al moment usuaris de la targeta València amb Tu, que es retirarà per les nombroses incidències registrades i se substituirà per una transferència bancària “més àgil i segura”, o del Banc Solidari d’Aliments, amb el qual l’Ajuntament no renovarà el conveni “per destinar l’aportació municipal d’este acord al pagament de nòmines d’una entitat privada”.

Consol Castillo ha explicat que “l’augment de la partida pressupostària respon a l’increment de la demanda de la ciutadania i a la necessitat de protegir necessitats fins al moment desemparades, com ara les generades per la falta de subministrament elèctric, llum o aigua, o els desallotjaments, així com les que sorgixen en les famílies amb menors quan es tanquen els menjadors escolars”. En este sentit, la regidora ha lamentat “la falta d’un pla específic de l’equip de govern anterior per a analitzar, previndre i mitigar l’important creixement de les necessitats bàsiques de la població, així com el caràcter assistencial dels increments pressupostaris realitzats durant els diferents mandats per a minorar estes necessitats ‘en espècie’ i no amb prestacions econòmiques individualitzades”.

D’altra banda, la regidora ha destacat la creació dels equips d’acompanyament, que completarà la concessió de les AES, que poden sol·licitar entre 8.000 o 9.000 demandants. La mitjana de l’ajuda, que no té caràcter periòdic, és de 350 euros per unitat familiar.

“Una família que, per haver perdut el treball, requerix una ajuda per a solucionar una necessitat concreta, com el lloguer, pot acudir als servicis socials per a fer front a esta necessitat, però també pot acollir-se a estes ajudes persones que vénen de fora, que patixen alguna addicció i que necessiten l’ajuda de professionals que, d’ara en avant, realitzaran un seguiment de la seua situació”, ha aclarit la regidora, que també ha recalcat que l’objectiu de Servicis Socials és planificar i avaluar a final d’any quantes persones han pogut eixir de la situació de necessitat i altres variants com, per exemple, com s’ha regenerat l’economia de barri a través del consum d’estes persones que fins al moment rebien l’ajuda en espècie.

Finalment, Consol Castillo ha recordat que la concessió d’AES no és incompatible amb altres ajudes com, per exemple, la beca de menjador que concedix la Regidoria de Servicis Socials, que en el pròxim exercici es podrà sol·licitar amb la del xec escolar que tramita la Regidoria d’Educació per a facilitar les gestions a la ciutadania.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.