L’Ajuntament destina quasi 5 milion s d’ueros per a regenerar i renovar el barri del Cabanyal

València Notícies | Redacció.- La Junta de Govern Local ha aprovat hui el conveni signat per l’Ajuntament amb la Conselleria d’Habitatge per a regenerar i renovar el Cabanyal. Arran d’este acord, l’Ajuntament ja pot disposar de 4,9 milions d’euros, que destinarà a la concessió d’ajudes per a la construcció i rehabilitació de vivendes de l’esmentat barri. Així ho ha anunciat hui la portaveu del Govern Municipal, Sandra Gómez, en concloure la reunió en la qual també s’ha acordat, entre altres assumptes, la posada en marxa del plan “Orriols es mobilitza, per a millorar la inserció social i laboral del veïnat d’este barri”.Barrio del Cabanyal.

Sandra Gómez ha explicat que esta iniciativa, impulsada per la regidoria de Desenvolupament Econòmic i la d’Inclusió Social, contempla destinar 4 tècnics per a treballar en la inserció social i laboral de les persones que viuen en esta zona (on l’index d’atur supera a la mitja de la resta de la ciutat), i precisen d’una atencio especial”.

A més d’estos dos acords, que contribuiran a la revitalització de dos barris concrets de la ciutat, a la Junta de Govern Local s’ha donat compte d’altres assumptes que repercuten en el benestar de la ciutadania com, per exemple, el manteniment del periode mitjà de pagament a proveïdors, que durant el mes d’agost ha sigut de 5,6 dies”, ha afegit la regidora.

Sandra Gómez ha aclarit “que esta xifra podria considerar-se de record històric, ja que es troba 10 vegades per davall de la xifra de l’últim agost de l’anterior equipo de govern municipal, al 2014, quan el periode mitjà de pagament a proveïdors era de 55 dies”.  Per altra banda, la reducció d’esta xifra implica “un considerable estalvi d’interessos de demora que en l’esmentat any va arribar fins als 7 milions d’euros, un diner que no generava servici a la ciutadania”.

A la Junta de Govern també s’ha decidit proposar al Ple la aprovació d’un reglament per a la Mesa de Envelliment Actiu i Participatiu, “amb l’objectiu de regular este instrument que permés la participació de les entitats i consolidar eixa implicació”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.