L’Ajuntament destina un milió d’ueros per a reformar cinc mercats municipals

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament ha destinat enguany casi 1 milió d’euros (956.555 euros) per a realitzar obres de reforma als mercats municipals. Amb estes intervencions, que suposen el 95,6% del pressupost d’inversions de la regidoria de Mercats, es pretén potenciar i rellançar estos recintes distribuïts pels diferents 16 barris i districtes de la ciutat. La major despesa es farà per a reforçar la seguretat del mercat de Russafa, on les filtracions d’aigua en la zona de pescateria han produït enfonsaments. També seran objecte d’obres els mercats de Torrefiel, Benicalap, Natzaret, i Rojas Clemente.

El regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, ha donat compte hui d’estes inversions que s’emmarquen en un pla de millora i rehabilitació de la xarxa de mercats municipals “que aposta per potenciar estos espais en què el xicotet comerç és el protagonista”.

Russafa reforça la seguretat

Las obras se enmarcan en el plan municipal de mejora y relanzamiento de los mercados públicos.
image-377196

 El pressupost total del projecte de reforma del mercat de Russafa, que es tracta de l’obra més important que durà endavant la Regidoria de Comerç, és de 592.232,10 euros i el termini d’execució serà de sis mesos. “Si bé, com no existix el moment ideal per a fer l’obra sense interrompre cap campanya comercial, els treballs es duran a terme per zones per a facilitar la feina dels pescaters”, ha explicat el regidor.

Carlos Galiana ha recordat “que el paviment del mercat està enfonsat per les filtracions d’aigua que es produïxen en la zona de pescateria”, i ha aclarit “que este deteriorament, que data de 2012, requerix d’un reforçament d’envergadura, una obra urgent que hauria d’haver-se fet fa anys perquè en les condicions actuals es pot trencar alguna instal·lació i, fins i tot, provocar clevills en el pis”.

L’Ajuntament ha previst l’execució plurianual d’esta obra, durant l’últim trimestre de 2016 (277.296 euros) i durant el primer trimestre de 2017 (inversió de 314.963 euros)

Benicalap aposta per l’eficiència energètica

Al mercat de Benicalap, amb un pressupost de 59.821,41 euros, es completarà la separació vertical entre la zona general i la del complement comercial que permetrà millorar la climatització del recinte i disminuirà el consum energètic actual.

“A més, la creació d’una cambra per a emmagatzemar les deixalles permetrà retirar de la via pública els contenidors usats pels venedors i els allotjarà en un espai més adient, de manera que s’evitaran les molèsties que provoquen als vianants. Així, també es facilitarà la gestió eficient dels residus. Per a això, s’habilitaran espais en desús situats en un dels cantons del mercat, amb accés interior per a venedors i exterior per a la retirada de contenidors de residus”, ha manifestat el regidor.

Per últim, s’habilitarà una passarel·la d’accés al cantó nord-est de la coberta, de manera que ara es podrà accedir a la part superior del mercat per a realitzar accions de manteniment i eventuals reparacions.

Estes obres de tancament interior, creació d’un magatzem per a les deixalles i l’habilitació d’un accés per al manteniment de la coberta del mercat de Benicalap està previst que comencen a partir de la segona quinzena de juny.

Natzaret s’adapta per a personaes amb capacitat reduïda

El mercat de Natzaret té assignat un pressupost de 86.325 euros per a renovar les seues instal·lacions, ja que el pas del temps ha fet que estiguen deteriorades. Els banys actuals seran renovats per complet, i se’n farà un de nou adaptat per a persones amb diversitat funcional. A més, es crearà una cambra de neteja separada del despatx, on es troba actualment. També es renoven les façanes laterals del mercat.

En definitiva, l’actuació millora l’aspecte exterior actualment degradat, s’adapta a la legislació vigent d’accessibilitat, millora la qualitat ambiental interior del mercat i aconseguix una entrada de llum difusa per a tot el perímetre de la nau. Està previst que les obres s’inicien a partir de la segona setmana de juny.

Rojas Clemente tindra sala de lactància

Amb un pressupost de 48.564,29 euros, el  mercat municipal de Rojas Clemente també crearà un bany accessible, una escala i una rampa per a facilitar l’entrada al mercat a les persones amb mobilitat reduïda en unes condicions de seguretat adequades.

 Destaca també la creació d’una sala de lactància i la reforma dels banys existents en l’actualitat, amb la millora d’aspectes com la il·luminació, la ventilació o la instal·lació d’aigua calenta sanitària.

Torrefiel millora la salubritat

 Amb un pressupost de 111.270 euros es millora la zona de servicis del mercat. Es remodela l’espai cobert situat en el cantó dels carrers del Llibrer Escaplés i del Mont Carmel, ja que la disposició actual de l’espai dificulta l’accés a l’entrada de càrrega del mercat.

A més, es millora tot allò referent a la salubritat del mercat i es millora la ventilació del recinte on s’emmagatzemen les deixalles amb una unitat refrigeradora que manté una temperatura de quatre graus. A més, s’incorpora ventilació permanent als banys i a les oficines, així com a la cambra de neteja i els vestuaris, que seran remodelats per complet.

D’altra banda es remodela el local de l’associació dels comerciants, al qual es dota d’un xicotet magatzem. També es restaurà la façana del mercat. S’estima que les obres comencen en la segona quinzena del mes de juliol.

Mercat del Grau

Per últim, davant les preguntes dels periodistes sobre altres intervencions en els mercats municipals, el regidor ha parlat de les possibilitats del mercat del Grau, que està pendent d’una rehabilitació a càrrec del pressupost del Pla Confiança de la Generalitat. “Aprofitarem eixa reforma integral contemplada per a començar des de zero i plantejar el tema dels horaris, que és una assignatura pendent, per a donar major servici a la ciutadania”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.