L’Ajuntament enceta els tràmits per a contractar les obres de reparació de la tanca de Vivers

València Notícies | Redacció.- La regidora de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat l’inici dels tràmits per poder contractar la reparació de la tanca de Vivers, que va ser trencada fa uns mesos per la col·lisió d’un vehicle en un accident de trànsit. “Hem de lamentar els diversos accidents que han provocat diversos desperfectes a la tanca que envolta els jardins de Vivers. Afortunadament, però, podem anunciar l’inici dels tràmits per reparar-la i recuperar així una peça important del patrimoni de la nostra ciutat”, ha afirmat.Valla de Viveros.

Tello ha destacat que la reixa huitcentista de ferro colat que envolta en l’actualitat el jardí de Vivers “és una peça històrica i artística que va ser projectada a meitat del segle XIX”. Aleshores, en 1859, va servir per delimitar la Glorieta, una utilitat que es va prolongar fins l’any 1925, quan es va remodelar el jardí. Uns anys després, en 1932, es va recuperar la tanca per poder tancar el jardí de Vivers.

“A València són molts els elements artístics que tenen un gran valor històric. Des del Govern de la Nau fem tots els possibles per recuperar aquells que han sigut objecte d’abandonament o desperfectes i treballem per mantindre’ls en condicions i posar-los en valor”, ha afirmat Tello.

El pressupost de l’obra és de 9.740,2 euros.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.