L’Ajuntament engega el procés de planificació per a incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals

Les regidories d’Hisenda i Igualtat han engegat un procés de planificació per a incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals, un dels acords de Govern establits en el Pacte del Grau

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha informat que “l’aplicació pràctica dels pressupostos amb perspectiva de gènere exigeix un plantejament estratègic en el qual hauran d’intervenir diferents aspectes. De fet, a més del compromís i la voluntat política, serà necessari temporalitzar la implantació en diverses fases, oferir formació i crear estructures municipals que impulsen i coordinen el procés”.

L’elaboració de pressupostos amb perspectiva de gènere és, a més d’un procediment de llarg recorregut, “una eina estratègica per a la visibilització d’en què es gasten els diners de l’Ajuntament de Castelló”, ha destacat Brancal.

Aquest projecte pretén fer evidents “els efectes diferenciats que les polítiques de despesa i d’ingrés tenen sobre homes i dones. Per a açò, és necessari estudiar i fer públic com la distribució de recursos afecta de forma diferent a tots dos gèneres, oferint diferents oportunitats econòmiques i socials”, ha destacat l’edil.

La regidora d’Igualtat ha manifestat que “som conscients que les desigualtats entre homes i dones són conseqüència d’estructures socioculturals, fonamentades en estereotips transmesos, projectats i perpetuats per estructures organitzatives que els mantenen”.

Brancal també ha destacat que “a causa de tot açò, considerem important no mantenir desigualtats a l’hora de decidir com i en què ens gastem els diners de
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.