L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania pequè participe en les activitats programades amb motiu del Dia de l’Abre

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que el Dia de l’Arbre és una data perfecta per a “acostar la ciutadania a la Devesa perquè la conega i la valore com el gran tresor mediambiental que és”. Amb eixe propòsit s’han organitzat dos activitats per al cap de setmana: dissabte, dia 30, a les proximitats del Saler; i diumenge, dia 31, a la plaça de l’Ajuntament de València.

Cartel del Día del Libro.
image-309781
Este dissabte els ciutadans i les ciutadanes que vulguen podran participar en la plantació de 1.400 plançons de cinc espècies característiques del bosc de la Devesa. L’activitat començarà a les 10:00 del matí i s’estendrà fins les 13:30 hores. Les persones interessades hauran d’acudir a la parada d’autobús de la línia 25 de l’EMT al poble del Saler. Des d’allà seran dirigides fins a huit punts diferents a l’interior del bosc, on realitzaran la plantació. En eixos punts hi haurà personal municipal que facilitarà tota la informació necessària sobre les plantes i les ferramentes que utilitzaran.

En esta activitat hi ha previst plantar 576 coscolles, 384 aladerns de fulla estreta, 300 pins blancs, 288 murtes i 150 llentiscles o mates. “La recuperació i la preservació del nostre entorn són prioritàries i és una oportunitat excel·lent perquè la ciutadania se senta protagonista en la defensa d’espais com el bosc de la Devesa, un espai importantíssim per la seua gran biodiversitat. Fem una crida perquè entre totes i tots col·laborem en la seua conservació”, ha dit Campillo.

D’altra banda, el diumenge 31 de gener el Servici Devesa-Albufera tindrà un espai en el mercat agroecològic que s’organitzarà a la plaça de l’Ajuntament de València amb motiu de la celebració cada últim diumenge de mes de la iniciativa “#LaPlaçaPerAlPoble”. Els assistents podran participar en l’activitat d’educació ambiental ‘Adopta una planta’, amb la qual es pretén formar sobre els conceptes de la biodiversitat biològica. “Volem que al centre de la ciutat també es done a conéixer i es promocione la importància de la Devesa”, ha explicat Campillo.

L’adopció consistirà a emportar-se a casa una planta autòctona de la Devesa durant 9 mesos. En passar eixe termini, les persones participants seran convocades a una nova jornada de plantació a la Devesa a final del pròxim mes d’octubre. Entre les plantes que podran adoptar hi ha un miler de murtes, mig miler de margallons i dos centenars d’aladerns de fulla estreta, de coscolles, de galzerans i d’arçots.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Pilar Soriano, ha explicat que “estes activitats pel Dia de l’Arbre són bona mostra de la voluntat d’este equip de govern per posar en valor les polítiques mediambientals. La sostenibilitat i el respecte pel nostre entorn és fonamental tant al Parc Natural de l’Albufera com a la ciutat de València”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.