L’Ajuntament facilitarà la recuperació de la vegetació submergida a l’Albufera

València Noticies | Redacció.- El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha enviat una carta a diversos col·lectius relacionats amb l’ús habitual del Parc Natural de l’Albufera per a informar-los de la zona del llac on es restringix el pas d’embarcacions d’ús recreatiu de forma temporal. L’objectiu, segons indica, és facilitar la recuperació de la vegetació submergida de l’Albufera, que ha tornat a aparéixer després de quasi mig segle.

“La recuperació de la qualitat de l’aigua de l’Albufera és un objectiu importantíssim per a este equip de govern perquè som conscients de la importància que té este parc natural per a la ciutat de València tant pel que fa al seu valor mediambiental com al seu impacte econòmic, social i cultural”, ha manifestat Campillo, que ha destacat la col·laboració amb la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat en esta i altres iniciatives relacionades amb la recuperació de l’Albufera.

La carta signada pel regidor l’han rebuda les persones titulars de les barques de passatge inscrites així al Registre d’Embarcacions del Llac de l’Albufera, l’Associació de Pescadors de Silla, Catarroja i el Palmar, la Federació de Vela Llatina, els ajuntaments pedanis de Pinedo, el Palmar, el Perellonet, el Saler i Castellar-l’Oliveral, els 12 ajuntaments del Parc Natural i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La colaboración se realizará entre el Parque Natural de la Albufera y SEOBirdlife.
image-360125

En la comunicació s’indica que s’ha observat la reaparició en molts punts del llac “de part de la vegetació submergida que tan abundant i característica va ser fins a principi de la dècada de 1970, quan va desaparéixer completament a causa del greu procés de contaminació que aleshores afectava el paratge”. Per este motiu, Campillo indica que “la colonització del llac novament per part d’estes espècies de plantes aquàtiques, com la cua de rata, el pèl o la coleta, és una molt bona notícia que indica que la recuperació és possible i que estem seguint el camí correcte. A poc a poc, l’Albufera es recupera”.

Una de les zones amb més extensió i densitat d’eixes formacions aquàtiques és la de l’entorn de la desembocadura de les séquies Overa i Dreta, entre la mata de Torre en Torre i la mata de la Barra, on també hi ha vegetació emergent abundant, amb l’ambient idoni que això comporta per a facilitar la reproducció de diverses espècies d’aus, com els cabussons i els cabrellots.

 Per a evitar l’impacte provocat pel pas freqüent d’embarcacions d’ús recreatiu i de passatge s’informa que, de conformitat amb la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat, es procedix a la senyalització de l’àmbit on queda restringida temporalment la navegació recreativa o turística. Així les coses, només podran transitar per la zona del llac indicada les embarcacions dedicades a la pesca professional mentre realitzen les tasques pròpies de la seua activitat.

“Volem una Albufera en les seues millors condicions ecològiques, amb la màxima qualitat d’aigua, i per això continuem treballant de forma permanent amb diverses campanyes i iniciatives per a donar-la a conéixer, per a conscienciar de la seua importància i del seu alt valor, per a recuperar-la i per a conservar-la”, ha dit Campillo, que per acabar ha recordat que esta setmana l’Albufera ha estrenat nova pàgina web per a facilitar la divulgació i la posada en valor del Parc Natural amb una ferramenta bàsica en ple segle XXI.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.