L’Ajuntament firmarà un conveni per a obrir i convertir en zona de vianants el carrer de Salabert a Patraix

València Notícies | Redacció.- La Comissió de Desenvolupament Urbà i Habitatge aprovarà dilluns que ve un conveni que permetrà obrir un nou coll de botella urbanístic al carrer de Salabert, al nucli històric de Patraix. Així ho ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de la planificació urbana de la ciutat, Vicent Sarrià.

L’obertura d’este carrer s’aconseguix després de l’enderrocament d’unes instal·lacions obsoletes que impedien la mobilitat per allí. Una vegada efectuada la demolició, es procedirà a urbanitzar i convertir en zona de vianants la via amb l’objectiu de crear un itinerari amable integrat al nucli històric de Patraix.

1215nave-de-la-c-salabert-que-se-protege

Tal com ha manifestat Sarrià, el PEPRI de Patraix de 1993 preveia una unitat d’execució que permetia l’enderrocament d’una nau i la construcció d’habitatges unifamiliars, per a desenvolupar a través d’un programa d’actuació integrada que arribà a adjudicar-se a una mercantil però que, amb el pas del temps, va instar-ne la caducitat.

Ara, des de la Delegació de Desenvolupament Urbà s’ha gestionat una solució urbanística més integradora negociant amb la propietat el manteniment de la nau industrial, que és un referent del segle passat de l’activitat fabril al barri.

La nau que es manté i rehabilita serà qualificada en el nou planejament del NHT (nucli històric tradicional) de Patraix que s’està redactant com a dotacional privat, i que canviarà l’ús residencial que tenia anteriorment, ja que la propietat pretén destinar-la a ús esportiu d’un col·legi concertat que es troba pròxim.

Una vegada que la propietat sol·licite i obtinga la llicència d’enderrocament, s’eliminarà l’edificació obsoleta i des del Servici d’Obres d’Infraestructura es procedirà a convertir el carrer esmentat en zona de vianants.

Sarrià ha recordat que el nou planejament per al NHT de Patraix ha superat la fase de participació pública, i ara es redactarà d’acord amb les conclusions dels veïns, per la qual cosa les seues determinacions tindran un ampli consens. Precisament en este procés de participació es preveia la recuperació d’espai públic en este carrer.

El pressupost d’esta obra d’urbanització es preveu en una partida de 600.000 euros que va abonar l’agent urbanitzador del sector Patraix com a càrrega urbanística amb caràcter finalista per a invertir al barri.

Juntament amb este carrer, es licitarà l’any que ve la redacció del projecte d’ampliació del Centre Sociocultural de Patraix, a la parcel·la annexa, d’acord amb les conversacions mantingudes amb l’Associació de Veïns de Patraix. Un nou equipament que disposarà d’aparcament subterrani per a garantir una plaça de garatge als veïns, després de la conversió en zona de vianants de l’NHT de Patraix que proposen els veïns.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.