L’Ajuntament impartix el primer curs d’acreditació de barquers de L’Albufera

1116 Curs barquers 1

 

La regidoria de Devesa-Albufera ha creat, en el marc del conveni de col·laboració en el parc natural amb Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, el primer curs d’acreditació de barquers de l’Albufera, que consta de 10 hores de durada i es reparteix en un total de 5 sessions amb l’objectiu d’acreditar a guies i barquers. «Els participants del curs rebran informació sobre els valors de l’Albufera, impactes, bones pràctiques ambientals, així com recursos per a la interpretació i guia de grups», ha explicat el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

 

«I és que cada any milers de persones visiten l’Albufera i el passeig en barca és una activitat molt sol·licitada pels visitants. Els barquers en molts casos són les úniques persones en contacte amb els visitants, amb la capacitat de transmetre una gran quantitat d’informació, així com fer viure al visitant una experiència gratificant, única i educativa. Per això és important la seua formació», ha manifestat el regidor.

 

El curs té per objectiu generar espais d’intercanvis d’experiències i coneixements per crear de manera col·lectiva un model obert de visita guiada, incorporant tant vivències personals com informació d’especial interès per a les visites. Així mateix, es treballa sobre tècniques d’interpretació de patrimoni, guia de grups per afavorir la transmissió d’informació i transformar la visita en una experiència satisfactòria. I, finalment, es posa èmfasi en les bones pràctiques ambientals en les activitats turístiques, per minimitzar l’impacte de les visites amb barca sobre la biodiversitat de l’albufera.

 

En esta primera edició hi ha 20 participants, i es faran tres sessions teòriques de dos hores cadascuna. Es dividirà en una exposició per part d’un expert, seguida d’una sessió de posada en comú dinamitzada, per part de l’equip de Acció Ecologista Agró, Devesa-Albufera, SEO/BirdLife i el Centre d’Interpretació del Racó de l’Olla a la que es posaran en comú els coneixements previs, experiències personals i dubtes, per compondre les línies generals del guió de visita guiada sobre la temàtica treballada.

 

Pel que fa a les dos sessions pràctiques es duran a terme eixides en barca, en què posar en pràctica el que s’ha après i treballar sobre tècniques d’interpretació del patrimoni.

 

 

 

«La llacuna de l’Albufera forma part d’un espai natural molt sensible, i de gran rellevància per a la conservació. Les passejades amb barca, depèn de com es desenvolupen, poden generar també impacte ambiental (massificació, soroll, pas per zones sensibles …), però en general suposen una activitat de baix impacte i són un gran recursos turístic per a la ciutadania», ha incidit Campillo.

 

«La major part dels barquers de l’Albufera són població local. En molts casos desenvolupen altres activitats tradicionals com pesca, cultiu d’arròs, caça, i suposen una gran font de coneixements i experiències en primera persona que, transmeses de manera eficaç a les visites, donen un gran valor afegit, es pot dir que són un recurs únic per al visitant», ha conclòs el regidor Campillo.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.