L’Ajuntament impulsa la pacificació de la CV-500 i millores compatibles amb la seguretat viària i la protecció de l’Albufera  

 

El Ple defén l’actuació i el legitimat de la Policia Local

 

VALENCIA  2018-04-26 Pleno del Ayuntamiento

VALENCIA 2018-04-26
Pleno del Ayuntamiento

 

El Ple ha donat suport hui a les actuacions que ha dut a terme la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori durant el present mandat per a pacificar el trànsit de la carretera CV-500, que travessa el Parc Natural de l’Albufera en el terme municipal de València, «unes mesures que han sigut dialogades i coordinades amb l’Ajuntament de València», tal com ha explicat hui en el Ple el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo. A més, a l’hemicicle s’ha acordat, sense el suport de l’Oposició, instar a la Conselleria a continuar executant les millores necessàries perquè esta carretera siga compatible amb la màxima seguretat viària per a les persones, per al transport públic, trànsit agrícola, per a la resta de vehicles i per als ciclistes, així com amb la protecció que es mereix el parc natural de L’Albufera.

 

            El regidor Sergi Campillo, que ha realitzat esta proposta com a alternativa a una moció presentada pel regidor popular Alberto Mendoza perquè el consistori inste l’esmentada conselleria «perquè es paralitzen les actuacions pendents d’executar en este espai», ha destacat que l’Ajuntament instarà l’administració Autonòmica, «en especial, perquè construïsca la rodona d’accés al Palmar, la resolució del problema de seguretat per a les persones del Mirador del Pujol i l’accés del poble del Saler al seu port històric, amb les prèvies i pertinents vies de participació veïnal i ciutadana». A més, ha afegit, «volem avançar en la resolució integral dels problemes d’accessibilitat des de la carretera a les diferents urbanitzacions del poble del Perellonet».

 

D’altra banda, el regidor de Devesa-Albufera ha explicat que el Govern de la Nau «donarà suport a totes les accions que, en coordinació amb la Conselleria i l’Autoritat de Transport Metropolità, la Delegació de Mobilitat estudie establir parades de l’EMT en el terme del Perelló, per així garantir una prestació del servici encara millor de la línia L25». Per últim, segons ha aclarit el regidor, l’Ajuntament demanarà a la Conselleria «que accelere el procediment per cedir la gestió i manteniment del Port del Saler a l’Ajuntament de València, una volta s’ha dilucidat la propietat de la Generalitat sobre el mateix».

 

Davant esta proposta ha quedat rebutjada la del Grup Popular que també demanava «l’estudi de viabilitat d’establir dos trams de línia discontínua en la mateixa carretera i que la línia 25 de l’EMT que utilitza la rotonda del Perelló per donar el canvi de sentit establesca allí una parada».

 

El regidor de Ciutadans Narciso Estellés, que no ha donat suport a la moció alternativa de l’equip de Govern, ha assegurat «que la pacificació d’esta carretera esta sent una font d’un conflicte perquè no contempla el benefici comú. La ideologia de preservació mediambiental ha de ser consensuada i no s’ha de dur a terme de forma radical, ha sentenciat».

 

Sergi Campillo ha conclòs el debat amb la defensa «d’una mobilitat que dóna prioritat a la sostenibilitat que es desenvolupa amb polítiques mediambientals i de salut». «Esta carretera passa pel cor del parc natural de l’Albufera i igual que es va tancar el pas pel bosc de La Devesa fa trenta anys i hui ningú ho posa en dubte. Contínuament es posen en el lloc equivocat de la història. A més, les mesures s’han dut a terme amb coherència i amb el consens dels pobles afectats, i parlem de la seguretat i la vida de les persones», ha dit.

 

«L’EQUIP DE GOVERN DEFÉN I MILLORA LA GESTIÓ DE LA POLICIA LLOC»

 

En el torn de mocions, el ple també ha debatut al voltant de les funcions de la Policia LLOC arran de dues mocions, una presentada pel regidor popular Alberto Mendoza «perquè és revoque la declaració aprovada en el passat Consell LLOC d’Immigració i Interculturalitat en la qual es qualificava l’actuació de la Policia LLOC com de racisme institucional»; i una altra de Ciutadans, defesa per la regidora María Jiménez, «per donar suport a la professionalitat i el treball dels policies LLOCs de València».

 

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha aclarit que des del primer dia, com a responsable de la Policia LLOC, ha desfés «l’actuació i la legitimitat de les actuacions de la policia». «Davant del delicte, la policia LLOC actua», ha aclarit en lamentar «que els grups de l’oposició utilitzen este tema electoralment».

 

«El Govern de la Nau –ha explicat- a més de defendre les actuacions de la policia, hem gestionat per millorar el servici que presta a la societat»; i d’esta manera ha recordat, per exemple,«les nombroses places convocades per incrementar el personal d’este cos i hem impulsat la seua carrera professional i els hem donat la formació necessària així com el material adequat per a desenvolupar el seu treball amb seguretat». «La voluntat de portar estes mocions al Ple ha sigut la de generar polèmica i de fet, altrament, s’hagueren afegit a la Declaració Institucional que des de l’equip de govern hem proposat per rendir homenatge i suport a tots i totes les policies que treballen per garantir la seguretat de la ciutadania».

 

Finalment, les mocions de l’Oposició han sigut desestimades. 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.