BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament impulsa la pesca com activitat econòmica en la ciutat

València Noticies | Redacció.- La regidora d’Agricultura i Horta, Consol Castillo, ha explicat que l’Ajuntament ha constituït un grup de treball de pesca en el marc de la Junta del Consell Agrari Municipal (CAM) de València.

La primera sessió del grup de treball ha comptat amb la participació de pescadors, de la càtedra Terra Ciutadana de la UPV, del Oceanogràfic, de la Federació d’Associacions de Veïns de València, d’agricultors i d’investigadors de la UPV.

Consol Castillo.
image-407664

El grup de treball té la voluntat de ser “un punt de trobada obert a la incorporació de nous agents amb interés en el sector”, ha dit Castillo. En la primera reunió “s’han consensuat les línies d’actuació que ens proposem impulsar des del grup de treball i que s’emmarquen en dos àmbits: la promoció del patrimoni municipal que suposa la pesca, tant des del punt de vista econòmic, històric, ambiental i cultural; així com la diagnosi, avaluació i generació de debat sobre les problemàtiques que l’exercici de la pesca en el nostre municipi du aparellades per poder donar-los una solució”.

Castillo ha destacat que “l’activitat pesquera té un potencial de generació de llocs de treball molt ampli”. Cal recordar que la ciutat de València compta amb tres tipus de pesca, que són la continental, la marítima i la d’aqüicultura, “per això, ens hem posat mans a l’obra en coordinar i impulsar la pesca, que moltes voltes no associem a la ciutat, però que considerem que és un valor que cal protegir i potenciar des de l’Ajuntament per les seues potencialitats”.

D’esta manera, l’Ajuntament vol donar a conéixer els valors i opcions que implica per a una ciutat com València disposar de recursos propis de pesca marítima i continental, així com posar sobre la taula i generar debat sobre les dificultats i reptes amb què es troba el sector.

“El grup es planteja com a estratègia, a nivell municipal, generar una veu pròpia del sector unida i clara en defensa dels interessos comuns, perquè es reconega el paper que li correspon en el municipi de València, com a sector productiu lligat a uns valors econòmics, culturals, naturals i identitaris innegables”, ha afegit Castillo.

Com a primera acció es plantegen, per a un futur pròxim, la celebració d’unes jornades on els propis agents del sector presenten els seus valors i les problemàtiques associades a la seua activitat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.