L’Ajuntament inicia els tràmits perquè l’EMT arribe a Sedaví

València Noticies | Redacció.- El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, s’ha reunit este matí amb l’alcalde de Sedaví, Ferran Baixauli, en companyia del Gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia, i han arribat a un acord perquè esta població de l’Horta Sud puga recuperar el servici públic de l’EMT.

Segons ha explicat Grezzi es tracta d’ampliar la línia 9 fins a Forn d’Alcedo i que continue fins al municipi de Sedaví. “Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible tenim la voluntat de millorar les connexions entre tots els pobles i ciutats de l’àrea metropolitana amb la ciutat de València a través del servici de qualitat que oferim des de l’EMT”.

Reunión para recuperar el servicio público de la EMT.
image-410423

Es tracta, per tant, de repetir una operació pareguda a la que ja s’ha fet amb els pobles d’Alboraia, Paterna, Vinalesa i Montcada, en la què Generalitat ha fet una cessió de competències per a que els autobusos de l’EMT donen servici a estos pobles de l’àrea metropolitana.

En la reunió que han mantingut el regidor de l’Ajuntament de València i l’alcalde de Sedavi, hi ha hagut una gran sintonia respecte a l’acord econòmic per a sufragar els gastos derivats de la prestació servici. Així, s’està estudiant la fórmula per la qual el municipi de Sedaví es farà càrrec, igual que ocorre amb altres pobles mencionats, dels costos derivats del servici públic.

Grezzi ha dit que “com hem afirmat des de el primer moment, tenim el compromís ineludible d’ampliar el servici de l’EMT complint amb la nostra vocació metropolitana. Per això treballem per ampliar a pobles i ciutats de l’àrea metropolitana este servici i, després de portar l’EMT a Alboraia, Paterna, Vinalesa i Montcada, volem ampliar la cobertura a Sedaví i també al Perelló. Per això instem a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a buscar la fórmula legal adeqüada per a que l’acord que desitgem els dos ajuntaments es faça realitat”.

Per la seua banda, Baixauli, ha subratllat que “és una premissa important pel govern de Sedaví millorar les connexions de transport públic amb la ciutat de València, especialment en la connexió directa a l’hospital de referència, el Doctor Peset, però també en la resta de xarxa de l’EMT gràcies al transbordament gratuït amb el bonobus”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.