L’Ajuntament instal.larà arbres de Nadal en el centres històrics de la ciutat

Valencia Noticias | Redacción.- El Consistori instal·larà, per primera vegada, arbres de Nadal en els centres històrics dels barris de València. S’il·luminaran el 4 de desembre, a les 19:00 hores, com l’arbre de la plaça de l’Ajuntament. Eixe mateix divendres, el naixement, que habitualment s’emplaçava en esta plaça, s’instal·larà en els jardins de la plaça de la Reina “per a donar suport a les activitats que es duen a terme en el centre històric”, i en el Saló de Cristall de la Casa Consistorial s’inaugurarà un pessebre històric de Pedro Ródenas, “per a promoure esta tradició artística i cultural”. Amb motiu de les festes nadalenques, l’equip de govern també ha organitzat diversos concerts de nadales que se celebraran en diferents punts de la ciutat.

El Concejal Pere Fuset.
image-270600

El Concejal Pere Fuset. (Foto-Manuel Molines).

El regidor delegat de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui el programa municipal d’activitats de Nadal, festes en les quals la ciutat estarà il·luminada, com en altres ocasions, per l’empresa Ximénez. “Amb el mateix pressupost que l’any anterior, a més d’il·luminar l’arbre de la plaça de l’Ajuntament, que es desplaçarà a un extrem per a abaratir els costos energètics i econòmics de la pista de gel que financen els comerciants per a potenciar l’activitat comercial, s’instal·laran i il·luminaran arbres de Nadal en les places de Benimaclet, Doctor Collado, Creu del Canyamelar, Patraix, Sant Valer i Campanar.

“Enguany també hem acceptat la proposta d’acollir en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València un pessebre històric, per a contribuir en la promoció d’este element singular i d’una tradició artesana”. Este betlem, que estarà exposat des del 4 de desembre fins al 5 de gener, està coordinat pel betlemista valencià Pedro Ródenas, que ha cedit la seua obra desinteressadament.

Este betlem ocupa una superfície de 45 metres quadrats, amb 150 figures (8 d’elles fetes expressament per Daniel Alcántara) que apareixen en 3 escenes d’ambientació mediterrània que recreen el naixement, amb una panoràmica del poble de Natzaret, la plaça principal de Betlem i la fugida d’Egipte. Estarà obert al públic de dilluns a divendres, des de les 8.30 fins a les 19.30 hores; els diumenges i festius, des de les 8.30 fins a les 13.30 hores; el 5 de gener, des de les 8.30 fins a les 13.30; i els dies 7, 8, 20 i 25 de desembre i 1 i 6 de gener romandrà tancat.

En la seua intervenció, Pere Fuset ha explicat que el betlem que el Gremi d’Artistes Fallers va donar a la ciutat de València per a agrair el fet que s’hagueren condonat impostos per unes obres en la Ciutat de l’Artista Faller i que habitualment s’instal·lava en la plaça de l’Ajuntament, es trasllada a la plaça de la Reina, a l’entorn de la Catedral, perquè el Nadal també estiga present en el centre històric, igual que altres enclavaments de la ciutat en els quals es van a celebrar concerts amb la col·laboració de la Federació de Folklore i altres grups.

Entre estos concerts es troben el que interpretarà el Cor del col·legi Marni del barri de Orriols i els Xiquets Cantors Divisi del barri de Campanar el 4 de desembre en la plaça de l’Ajuntament el 4 de desembre amb motiu de la inauguració de la il·luminació, i el que se celebrarà el 26 de desembre en el Saló de Cristall de l’Ajuntament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.