L’Ajuntament nomenarà demà a Esther Jovaní com ‘Dóna de l’Any 2016’

RP Dia de la Dona
image-336352
Les regidories d’Igualtat, Cultura i Educació han programat l’obra teatral ‘Passos Lleugers’ que pretén despertar consciències en matèria de violència masclista

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes previstos per l’Ajuntament de Castelló, a través del Servei d’Igualtat d’Oportunitats, per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Així, Brancal ha explicat que aquesta mateixa vesprada comença un taller de prevenció de la violència de gènere en l’adolescència per a professorat, com a agent transformador. “És súper important que a més de conscienciar als adolescents els seus professors tinguen formació suficient com per a detectar i treballar aquesta qüestió. El curs es fa en col·laboració amb el Cefire i pretén proporcionar recursos als professors per a treballar en matèria de violència de gènere i esperem que a partir d’aquesta formació es puguen crear protocols d’actuació en els diferents instituts”.

La regidora ha seguit anunciant la celebració de l’Acte Institucional de Commemoració, que tindrà lloc demà dimarts, 8 de març, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, en el qual es donarà a conèixer la fallada del jurat de la XXIII Edició del Concurs de Relats de Dones 2015, al que “enguany s’han presentat 116 relats, 100 més que l’any passat”.
‘Dóna de l’Any 2016’

També en el transcurs d’aquest acte, que tindrà lloc a partir de les 12 hores, es procedirà a nomenar i reconèixer a la ‘Dóna de l’Any 2016’, distinció que enguany ha sigut concedida a Esther Jovaní Roda, “una persona amb una trajectòria destacadísima en feminisme, lluita per la igualtat i prevenció de la violència de gènere”.

A més, de la col·laboració entre les regidories d’Igualtat, Cultura i Educació, naix un projecte dedicat al teatre. Així, durant els dies 9 i 10 de març es realitzaran diverses passades de l’obra de teatre titulada ‘Passos Lleugers’. Durant els matins hi haurà dues funcions diàries destinades als instituts i el dijous 10 també es realitzarà una funció a la vesprada per al públic general.

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha explicat que “‘Passos Lleugers’, de Dacia Maraini, és molt més que una obra de teatre perquè no solament representa a dones que han lluitat i patit violència masclista sinó que, a més d’estar avalada per Amnistia Internacional, trenca el teló i s’estableix un permanent debat amb el públic amb el qual s’intenta despertar consciències i deixar veure que hi ha certes actituds que tenim com alguna cosa quotidiana i que, no obstant açò, tanquen en si mateixes un cert grau de violència masclista”.

Finalment, el diumenge 13 de març se celebrarà la XII Edició de la Cursa de la Dóna i per aquest motiu, “totes les participants portaran el mateix dorsal, el 803, com a commemoració a la data del 8 de març”, ha anunciat el regidor d’Esports, Enric Porcar. L’edil també ha subratllat que en els últims anys hi ha hagut un augment considerable de participants i s’espera que enguany es puga aconseguir la xifra de 2.500 corredores. Els llocs on es pot inscriure en la prova és en el Patronat d’Esports i en el Servei d’Igualtat d’Oportunitats.

La cursa pretén promoure l’activitat física entre les dones. Una cursa que té “un recorregut de 3 quilòmetres i que està dissenyada perquè puguen participar totes les dones, independentment de la seua edat o condició física, ja que es pot realitzar corrent o caminant”. A més, aquesta XII Edició de la Cursa de la Dóna compta amb el patrocini d’Ibercaja.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.