L’Ajuntament organitza una jornada per a continuar desenvolupant l’estratègia «València ciutat saludable»

0919 VLC Ciutat Saludable.jpgMés de 60 persones es reunirán el divendres per a treballar en l’estratègia

 

 

La Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València ha organitzat una jornada de treball col·laborativa el divendres 21 de setembre en l’Edifici de Tabacalera. Durant tot el matí, al voltant de 60 tècniques i tècnics municipals i professionals sociosanitaris continuaran desenvolupant l’estratègia «València Ciutat Saludable».

 

L’«Espai de Treball Tècnic» començarà a les 8.30 hores i finalitzarà a les 15.00 hores. La Regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, serà l’encarregada de donar la benvinguda a les tècniques i tècnics participants donant començament a la sessió de treball.

 

Girau ha expressat que esta és «una gran oportunitat perquè els diferents serveis municipals treballen junts i es puga generar un entorn propici per al debat, la creació de sinergies i asseure les bases per a futurs projectes intersectorials».

 

D’esta manera, identificaran les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de València per a generar el primer Diagnòstic de Salut i  Mapa d’Actius de la ciutat. L’objectiu principal, per tant, serà establir les línies estratègiques bàsiques per a promoure la salut i el benestar i establir uns entorns vitals que fomenten estils de vida saludables entre les valencianes i els valencians.

 

La missió d’este pla és establir una nova governança local on la salut es convertisca en un eix transversal de totes les polítiques públiques municipals. Per este motiu, es centra en el foment de l’alimentació saludable, l’activitat física i l’envelliment actiu, entre altres coses. A més, tractarà de minimitzar els factors de risc que condicionen la bona salut com puguen ser el tabaquisme, el consum d’alcohol o les situacions d’estrés diàries.

 

Les persones que participen treballaran agrupades en cinc àmbits: Espai Urbà, Medi Ambient, Seguretat i Mobilitat Sostenible; Inclusió, Benestar, Igualtat i Joventut; Educació, Cultura, Participació i Estils de Vida Saludable; Economia, Ocupació, Turisme i Consum; i, Serveis Sanitaris.

 

L’edil ha destacat que «València Ciutat Saludable» ha seguit un procés participatiu continu en les, fins al moment, cinc accions que s’han dut a terme des de que va començar al desembre de 2017. Precisament aqueix mateix mes, després d’una sessió informativa a les diferents regidories municipals,  es va aprovar la petició d’adhesió a l’estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut en el Ple de la Corporació. Poc després, al gener, es va aprovar la de l’adhesió al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. El passat 10 de maig va tindre lloc la jornada de presentació a la ciutadania d’ambdues adhesions i, al juny, es va convocar una sessió formativa per al personal municipal.

 

Girau ha recordat que la decisió d’integrar-se en aquestes estratègies «té com a objectiu millorar la salut i el benestar de tota la població de la ciutat de València» i ha recalcat la idea de que «una de les nostres metes és que les diferents àrees competencials municipals puguen desenvolupar un treball intersectorial».

 

També, ha esmentat que València forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i de la Xarxa Salut, Municipis per la Salut de la Comunitat Valenciana.

 

El dissabte 29 de setembre tindrà lloc una altra jornada en la qual representants de la ciutadania i entitats de la societat civil valenciana tindran l’oportunitat de participar en el desenvolupament de l’estratègia «València Ciutat Saludable».

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.