L’Ajuntament pacificarà el trànsit a l’entorn del carrer dels Serrans a principi de maig

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València començarà, a partir del pròxim 3 de maig, la conversió en zona de vianants de l’entorn del carrer dels Serrans, entrada històrica de la ciutat. Esta actuació, que garantirà l’accés als residents propietaris de places d’aparcament, preveu per a esta circulació autoritzada el canvi de sentit de alguns carrers a fi que els trajectes siguen menors. També respecta les necessitats de càrrega i descàrrega dels comerços de la zona, que conservarà les actuals parades de taxi i reforçarà les connexions urbanes amb l’EMT.

 El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha participat esta vesprada en la reunió informativa sobre esta reordenació de la mobilitat que s’ha donat a conéixer al veïnat i comerciants de la zona al Centre Municipal de Servicis Socials de Ciutat Vella. En esta trobada, el regidor ha informat que esta pacificació del trànsit i protecció de l’entorn històric i patrimonial de la ciutat de València, tal com s’ha fet a l’entorn del Mercat Central i la Llotja, es farà gradualment i utilitzant mobiliari urbà i canvis de senyalització.

El concejal Giuseppe Grezzi informó al vecindario sobre la peatonalización de la zona.
image-357214

La Regidoria de Mobilitat Ciutadana ha definit les claus d’esta conversió en zona de vianants perquè totes les instàncies interessades puguen conéixer una iniciativa que es planteja com una acció de millora de la qualitat de vida de la ciutadania, de la sostenibilitat ambiental i de l’impuls del comerç tradicional i de proximitat.

Les claus de la conversió en zona de vianants de l’entorn del carrer dels Serrans:

  1. Quin és el canvi principal en l’entorn de Serrans?

El canvi principal radica en la conversió total en zona de vianants d’este entorn històric i en la consolidació del seu ús principal per part de la ciutadania, que es fa caminant.

L’actuació consistix en la conversió en zona de vianants de les vies beneficiades en l’actuació eliminant totalment la circulació i estacionament de vehicles de motor de no residents i garantint l’accés tant als residents com als comerciants i càrrega i descàrrega autoritzada, d’acord amb les condicions que establix l’ordenança municipal en estes zones.

  1. Accés garantit a veïns i propietaris de places d’estacionament amb itineraris mínims

Els veïns i propietaris de places d’estacionament continuaran tenint accés garantit als seus domicilis i places d’estacionament compreses a la zona de vianants. No obstant això, amb la finalitat que el benefici de la conversió en zona de vianants siga el major possible i minimitzar l’impacte del trànsit per a totes les persones, veïnes i visitants, la circulació autoritzada en alguns dels carrers canvia de sentit a fi que el trajecte dels vehicles siga el menor possible.

D’esta manera, el sentit de la circulació autoritzada s’invertix als carrers del Salvador, dels Serrans i de la Batlia per a reduir al mínim els itineraris a motor per l’interior de la zona de vianants. Per tant, l’accés al barri es realitzarà pel carrer del Salvador o pel lateral de les Torres per als vehicles autoritzats amb destinació al carrer de Nàquera i al seu entorn. Com que el carrer dels Serrans es convertix en una via d’eixida, l’accés amb vehicles de motor a l’entorn des del pont de Fusta es realitzarà únicament pel carrer del Salvador. L’accés de vehicles autoritzats al carrer dels Cavallers es fa ara des de l’avinguda de Maria Cristina entrant pel carrer d’Ercilla.

  1. També als comerciants amb vehicles autoritzats

Als vehicles autoritzats de veïns i propietaris de places d’estacionament se sumen finalment els dels propietaris dels xicotets comerços de la zona. Estos, com els veïns, estan autoritzats a fer breus detencions per a accions puntuals de càrrega i descàrrega, tot i que la resta de la ciutadania no podrà estacionar a la zona de vianants cap vehicle de motor. En tots els casos, hauran de sol·licitar-ne l’autorització a l’Ajuntament, mitjançant la presentació d’una instància acompanyada dels documents acreditatius del compliment de les condicions exigides. A causa dels terminis de posada en marxa de l’actuació, l’Ajuntament ha concedit un període prudencial per a la sol·licitud i obtenció del permís fins al 30 de juny, data a partir de la qual sols es podrà accedir amb l’autorització en regla.

  1. Càrrega i descàrrega ordenada

 Pel que fa a la càrrega i descàrrega, es veu afectada pel canvi de naturalesa dels carrers en zona de vianants i, per tant, passen a estar regulades pel que estipula l’ordenança municipal —que no s’ha modificat— per al tipus de via. D’esta manera, està permés l’accés a vehicles industrials de distribució comercial exclusivament en horari de càrrega i descàrrega entre les 7 i les 11 hores.

  1. Una zona de vianants amb tots els seus avantatges i garanties

 La mesura suposa la recuperació d’un espai de qualitat per a veïns i visitants, d’acord amb les directrius assenyalades en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat per unanimitat del Ple municipal en 2013, que establix el dels Serrans com un dels eixos de vianants que cal recuperar a la ciutat.

Així doncs, les vies compreses en l’actuació gaudiran de tots els avantatges de la resta de zones per a vianants de la ciutat; quedaran lliures, a més, de la circulació de vehicles motoritzats, com també de l’estacionament, i permetran la circulació ciclista únicament en les condicions que l’ordenança preveu per al seu ús en zones de vianants (“sempre que hi haja un ample de pas lliure superior a 3 metres, mantenint-se una distància mínima d’un metre amb els vianants i les façanes dels edificis limítrofs, i tenint en compte que en qualsevol cas la preferència de pas és sempre del vianant. En cas contrari, les bicicletes hauran de ser transportades a peu fins a creuar estes zones o carrers”).

  1. La millor connexió amb el transport públic

 Finalment, cal assenyalar que, al costat de la principal porta de la ciutat i d’este entorn, les Torres dels Serrans, continuen les actuals parades de taxi i s’està reforçant la connexió amb l’EMT, les línies de la qual es troben en procés de millora quant a les freqüències i la connectivitat, amb la qual cosa la bona accessibilitat a la zona està més que garantida mitjançant el transport públic. D’altra banda, per a pal·liar la impossibilitat d’accés amb motocicleta i el seu estacionament en superfície a la zona de vianants, s’han implementat estacionaments de moto en calçada a l’entorn de les Torres.

  1. I tot, de nou, amb una intervenció blana

 Tota esta pacificació del trànsit i protecció de l’entorn històric i patrimonial de la ciutat de València s’executa de nou, i en principi, sense realitzar grans obres, utilitzant mobiliari urbà i canvis de senyalització, de manera que se’n puga fer qualsevol tipus de modificació si fóra necessari. La reurbanització definitiva de l’entorn, en línia amb les seues noves característiques i amb la peculiaritat de la zona històrica en què es troba, es produirà gradualment, sense que es menyscapte el gaudi des de ja mateix dels avantatges d’una zona lliure de fums i sorolls.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.