L’Ajuntament posa en marxa el segon voluntariat pel valencià per al personal municipal després de l’èxit de l’edició de l’any passat

València Notícies | Redacció.- Des de hui i fins el pròxim dilluns 24 d’abril tot el personal municipal podrà sol·licitar la seua inscripció en el segon voluntariat pel valencià organitzat per l’Ajuntament de València, una iniciativa que va tindre un gran èxit de participació l’any passat i que enguany es repetix amb el mateix objectiu: fomentar l’aprenentatge i la normalització del valencià per poder millorar el servici que s’oferix a la ciutadania des del consistori.

“Amb este segon voluntariat pel valencià consolidem l’aposta que vàrem fer des del Govern de la Nau l’any passat. De les 258 persones que varen participar en la primera edició 161 eren aprenentes, amb la qual cosa podem estar molt satisfets perquè totes eixes persones han millorat la seua capacitació amb el benefici directe que això comporta per als veïns i veïnes de la ciutat a qui atenen en el dia a dia”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.Cartel d ela promoción.

Les persones voluntàries i les aprenentes que participen en el voluntariat es comprometen a compartir mitja hora de conversa dos vegades a la setmana per perfeccionar l’ús del valencià. L’intercanvi es desenvoluparà entre el pròxim 5 de maig i el 14 de juliol, en horaris proposats de 9.30 a 10 hores o de 13 a 13.30 hores al centre de treball de les persones participants (l’Ajuntament, Tabacalera o uns altres edificis).

Esta activitat l’organitzen el Servici de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), en col·laboració amb Escola Valenciana, amb la intenció de posar en contacte persones voluntàries (valencianoparlants amb el certificat de nivell mitjà o superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià), que vulguen conversar amb persones que volen començar a parlar valencià (aprenentes). Entre totes les persones participants es repartiran uns quaderns didàctics.  A més, s’han editat mig centenar de cartells per difondre el voluntariat pels distints centres de treball de l’Ajuntament.

El valencià, més enllà del voluntariat.

La normalització del valencià a l’Ajuntament de València s’estén més enllà de les dates de l’edició del voluntariat que ara s’enceta o de la que ja es va fer l’any passat, amb tot un seguit d’activitats i propostes que redunden en el foment de l’ús d’una de les dos llengües de la nostra ciutat.

En acabar el voluntariat de 2016 es va mantindre un contacte regular amb les persones participants, mitjançant accions formatives informals. “D’esta forma l’aprenentatge s’ha mantingut actiu per a totes les persones aprenentes i els hem proporcionat un contacte continuat amb el valencià”, ha explicat Campillo.

Per exemple, des del GNL se’ls ha enviat per correu electrònic un text literari curt en valencià, de poesia o de prosa, com ara textos de Carles Salvador, Anna Rebeca Mezquita, Manuel Sanchis Guarner o Joan Valls. A més, mensualment se’ls ha informat de les presentacions de novetats editorials en valencià a les biblioteques públiques de la ciutat, organitzades pel propi GNL i la Regidoria d’Acció Cultural. També han rebut informació de la campanya de promoció del valencià ‘Joves i literatura’ iniciada per la Regidoria de Cultura juntament amb el GNL, amb recitals de poesia i narracions de textos d’autors i autores en valencià, com ara Estellés, Mª Dolores Pellicer, Carles Cano, Ovidi Montllor, Josep Vicent Marqués i Marisol González Felip. A més, el GNL també els ha mantingut informats d’actes que ha organitzat, com ara el recital de poesia ‘Miguel Hernández, un valencià d’Oriola’ amb motiu del 75 aniversari de la mort del poeta.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.