L’Ajuntament protagonitza la transició cap a un model urbà amable i promociona la bicicleta com a eina de canvi

0516 Congrés bici 02l’alcalde Joan Ribó ha inaugurat hui a l’Hemicicle el XV Congrés Ibèric «La Bicicleta i la Ciutat» en què compartiran experiències experts de més 20 nacionalitats

 

 L’impuls de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible i la recuperació de les ciutats per a les persones són dos dels assumptes que centraran l’atenció de responsables públics de diferents institucions i ciutats d’Espanya i Portugal, alguns dels quals s’han reunit hui a l’Ajuntament de València, on s’ha inaugurat el Congrés Ibèric «La Bicicleta i la ciutat». Esta trobada, en la qual participaran més de 400 congressistes de 20 nacionalitats, se celebra a València, «que es troba en un moment de transició cap a un nou model de mobilitat urbana, per a viure i conviure en una ciutat amable»,

 

Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurat este congrés a l’Hemicicle Municipal, en el transcurs d’un plenari en què també han participat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president de les Corts, Enric Morera. En representació del Govern de la Nau també ha intervingut el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i com a portaveu de la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici), Gema Simó.

 

«València, al fer este congrés, es posiciona com una capital protagonista en el canvi del paradigma de la mobilitat, i vol consolidar-se com una ciutat amable. A més, volem que esta transició es realitze de la manera més fiable i també més tranquil·la», ha explicat l’alcalde en ressaltar la importància d’esta trobada organitzada «amb l’objectiu d’impulsar la bicicleta com una eina per a transformar les ciutats cap a models inclusius, saludables i sostenibles».

 

“Amb este fi, també treballa l’Ajuntament amb accions per impulsar la mobilitat sostenible que vol recuperar i repartir l’espai entre tota la ciutadania, i per això pensa en clau de sostenibilitat: en qui camina, en el transport públic, i en la bicicleta», ha conclòs l’alcalde. Al seu costat, la vicepresidenta del Consell ha defés la mateixa política «que aposta per les ciutats més habitables i més cordials, com a espais on la gent es troba a una velocitat a escala humana, amb avantatges per al medi ambient”. En la mateixa línia, el president de les Corts ha recordat «la voluntat de qui potencien estes polítiques, de pensar en les persones».

 

El Congrés Ibèric «La Bicicleta i la Ciutat”, que és la trobada sobre la bicicleta més antiga d’Espanya i enguany celebra la seua XV edició, començarà esta vesprada en La Beneficiència. També es faran actes, fins al 20 de maig, al Complex La Petxina i al Centre del Carme, i en el seu marc es desenvoluparà el Congrés de Dones Ciclistes, que incorpora la perspectiva de gènere «a l’hora de fer un mapa, teixir i enfortir les xarxes de dones ciclistes», ha assenyalat Ribó.

 

Estos dos encontres també coincideixen amb les activitats amb les quals es clausurarà la Bicifest, amb la Bicimostra que durant el pròxim cap de setmana (dies 19 i 20 de maig) s’instal·larà al Jardí del Túria, entre els ponts de les Flors i de l’Exposició.

 

Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, totes estes iniciatives es desenvolupen sota el lema «València, ciutat amable» un projecte «que aposta per invertir les prioritats que tenien els nostres municipis i ciutats en l’ús de l’espai públic».

 

En la presentació del congrés, que és una iniciativa conjunta de la Federação Portuguesa de Cicloturismo e Utilizadores de Bicicleta (FPCUB) i la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici), també ha participat en nom d’esta última agrupació, Gema Simó, qui ha assegurat que una ciutat amable «és la que té com a referent a totes les persones, també les que es desplacen en bicicleta, que a més de ser sostenible, és el símbol d’una nova cultura».

 

En concloure l’acte, l’alcalde i demés representants públics, i part dels congressistes han realitzat un recorregut amb bicicleta que, segons ha celebrat Joan Ribó, «cada volta en té més usuaris i usuàries”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.