L’Ajuntament reforça la protecció del cordó dunar de l’Albufera

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha reforçat la protecció del cordó dunar de l’Albufera amb la instal·lació d’estaques de fusta i cordons als seus voltants. “Els últims anys hem observat com molta gent, potser per desconeixement, ha pujat i ha travessat les dunes amb l’efecte negatiu que això comporta per a les comunitats botàniques i la fauna característiques d’estos espais”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, per a qui esta actuació ajudarà a conscienciar la gent de la necessitat de preservar el cordó dunar.cordon-dunar-en-la-albufera

 “El cordó dunar té una gran importància. Molta gent no sap que a finals dels 60 i inicis dels 70 va quedar totalment destruit i que les administracions públiques han hagut de destinar molts diners per recuperar-lo i ara tenim l’obligació de protegir-lo”, ha remarcat Campillo. Per incidir en eixa conservació necessària, el Govern de la Nau té previst incorporar pròximament cartells informatius sobre la importància d’eixes formacions naturals i sobre les actuacions que des de l’Ajuntament de València s’han fet per recuperar-les, protegir-les i donar-les a conéixer.

Campillo ha destacat “la biodiversitat que fa del parc natural de l’Albufera un patrimoni importantíssim de la ciutat de València” i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per respectar les dunes, utilitzar les passarel·les de fusta i parar atenció als senyals informatius.

Les dunes col·laboren en l’equilibri sedimentari de les platges, amb la qual cosa la seua presència garantix la seua estabilitat i la seua conservació. Per protegir-les s’ha instal·lat una tanca baixa de fusta al costat del passeig i estaques amb cordes al costat de la mar i dels accessos des del passeig cap a la platja. En total, s’han deixat 15 accessos a la platja tenint en compte el mobiliari urbà, les dutxes i els rentapeus existents. En total s’han col·locat 1.233 estaques de fusta, 3.700 metres de corda i 1.400 metres de tanca de fusta.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.