L’Ajuntament regenera la vora de la llacuna del Racó de l’Olla més pròxima a Les Quadres per afavorir la cria d’aus

València Notícies | Redacció.- El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha anunciat que l’Ajuntament ha regenerat i recuperat un perfil de la vora de la llacuna més extensa. Concretament s’ha fet una excavació per a retirar un antic camí de servici, ara en desús, de manera que s’ha permés el desenvolupament d’una riba amb un perfil natural a la cara est del talús de les Quadres. Les mesures provisionals permeten estimar una superfície d’actuació propera als 500 m2 d’ambients palustres recuperats.Racó de l'Olla.

Els objectius de l’actuació són millorar la biodiversitat de la reserva, recuperar l’hàbitat per a la flora autòctona que puga ser aprofitada per espècies de fauna amenaçada, com ara la rosseta o el talpó, i millorar les condicions de la reserva per a l’observació de fauna per als visitants.

“Amb esta intervenció volem enriquir la biodiversitat del llac nord de la reserva del Racó de l’Olla. És en este punt on es troben alguns dels itineraris i miradors d’ús públic que permeten conéixer de prop la riquesa natural de l’Albufera i ara augmentaran les possibilitats d’incrementar el nombre d’espècies animals que hi habiten”, ha explicat Sergi Campillo.

De fet, es tracta de la segona actuació de la Regidoria al Racó de l’Olla, ja que l’any passat l’Ajuntament va realitzar sobre la vora sud del llac nord de la reserva la recuperació de la platja del Camí Vell que compta amb 135 metres de llargària. L’amplària de les excavacions va ser de sis metres, mentre que la profunditat màxima va arribar als 1,4 metres.

En aquella ocasió els treballs es van encetar amb la retirada de vegetació afectada per l’excavació i la neteja posterior de la zona. A continuació es va procedir a excavar el terreny i es van acomodar els materials que se n’havien extret.

Finalment, el regidor Campillo també ha recordat que l’Ajuntament ha reforçat la informació a les persones que visiten el Parc Natural de l’Albufera amb la instal·lació de diversos cartells. Concretament a la Reserva Natural del Racó de l’Olla s’han instal·lat  sis cartells informatius a la zona de visitants per a reforçar la comunicació amb totes les persones que visiten el Parc Natural de l’Albufera.

“La millor forma d’estimar i conservar el nostre patrimoni ambiental és conéixer-lo i, en la consecució d’eixe objectiu, el consistori, mitjançant el servici municipal Devesa-Albufera, juga un paper fonamental”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.