L’Ajuntament restaura la platja del Camí Vell del Racó de l’Olla

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha desenvolupat una actuació per a restaurar la platja del Camí Vell a la reserva natural del Racó de l’Olla. Amb esta intervenció es recupera una superfície de vora 900 metres quadrats on s’havien abocat materials de rebliment (runa i dragatge) sobre el saladar original.

Un dels objectius essencials de l’actuació municipal ha sigut la recuperació d’hàbitats de vegetació de saladar autòcton, adaptats a l’embassament d’aigua temporal i l’existència de sòls salins, i eliminar el material de rebliment de la construcció de l’hipòdrom antic. A més, s’ha recuperat el nivell del saladar original, i això permetrà amb el temps, amb la superfície en sec durant la primavera i la tardor, el desenvolupament espontani de comunitats vegetals que sí que són pròpies d’eixe ambient, i l’establiment d’una fauna autòctona associada a eixa vegetació, com ara la fauna aquàtica a partir de les pluges de la tardor.

raco-de-lolla-antes-de-la-recuperacion
image-427804

“Amb esta intervenció volem enriquir la biodiversitat del llac nord de la reserva del Racó de l’Olla. És en este punt on es troben alguns dels itineraris i miradors d’ús públic que permeten conéixer de prop la riquesa natural de l’Albufera i ara augmentaran les possibilitats d’incrementar el nombre d’espècies animals que hi habiten”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

La zona de l’actuació presentava una platja estreta amb materials de rebliment prop de l’aigua, amb molta runa i absència d’hàbitats palustres amb qualitat biològica. A més, s’havia produït una colonització de plantes espontànies i arbustos.

“El Govern de la Nau demostra novament el seu compromís amb la recuperació d’espècies animals i vegetals amenaçades i fer-ho alhora amb una activitat d’educació ambiental i d’acostament als valors naturals de la reserva a la ciutadania que la visita”, ha afegit Campillo.

L’actuació s’ha realitzat sobre la vora sud del llac nord de la reserva, que discorre durant 135 metres en paral·lel al Camí Vell del Palmar. L’amplària de les excavacions ha sigut de sis metres, mentre que la profunditat màxima ha sigut d’1,4 metres.

Els treballs, que ja han finalitzat, es van encetar amb la retirada de vegetació afectada per l’excavació i la neteja posterior de la zona. A continuació es va procedir a excavar el terreny i es van acomodar els materials que se n’havien extret.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.