L’Ajuntament restaurà les roques de la festa del Corpus

València Noticies | Redacció.- El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat la restauració de les roques del Corpus, un dels elements fonamentals d’una de les celebracions més importants de la ciutat de València. “La restauració de les roques del Corpus és una aposta per preservar un dels elements materials més singulars i importants de l’extens patrimoni cultural festiu del poble valencià”, ha afirmat Fuset.

En una primera fase que s’encetarà immediatament i es prolongarà fins el mes de maig, es rehabilitarà la roca València, que data de l’any 1855 i que fa uns anys que no ix a la processó del Corpus pel deteriorament d’alguns dels seus elements, com els taulers interns de fusta; enguany, la previsió és que després d’esta intervenció podrà eixir de nou als carrers. A més a més, es treballarà amb les roques de Sant Miquel, de l’any 1528; i la Diablera, la de la Fe i la Puríssima, de 1542, algunes de les roques més antigues. Esta primera fase de la intervenció tindrà un cost total de 17.350 euros més IVA.

La primera fase de la intervención permitirá que la roca Valencia vuelva a salir este año a la calle y cubrirá rocas emblemáticas, como la Diablera.
image-348726

L’actuació que ara s’inicia tindrà en el futur més pròxim una segona fase que inclourà la restauració de les sis roques restants. Esta segona fase es durà a terme després de la festivitat del Corpus, entre els mesos de juny i agost. “Amb la rehabilitació de les roques del Corpus este equip de govern continua deixant clar el seu compromís amb les festes de València i el patrimoni cultural que comporten”, ha indicat Fuset.

Les peces, que es conserven a la Casa de les Roques i Museu del Corpus, requerixen una atenció especial a l’hora de restaurar-les, reparar-les, consolidar-les, netejar-les i mantindre-les. És per això que s’ha comptat per a esta intervenció amb l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València, per la seua trajectòria i el seu prestigi en eixe tipus de treballs.

Les roques o carros triomfals han destacat especialment entre els elements, símbols i personatges que al llarg dels segles han estat enriquint l’anomenada durant molts segles festa grossa de la ciutat. Juntament amb les danses, els entremesos o els misteris, han nodrit de forma valuosa tant la processó general com la del Convit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.