L’Ajuntament tramita quatre programes d’actució en espais degradats de Ciutat Vella

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Desenvolupament Urbà i Vivenda i responsable de la gestió en la planificació i rehabilitació a Ciutat Vella, Vicent Sarrià, ha anunciat hui que el servici municipal de Gestió del Centre Històric està tramitant quatre programes d’actuació privada tramitats pels propietaris “que van a suposar una millora important en la rehabilitació i consolidació urbanística de quatre espais degradats de  Ciutat Vella”.

Zona degradada.
image-317799

“Alguna cosa s’està movent al centre històric”, ha assenyalat Sarrià, “com a conseqüència del treball realitzat estos primers mesos pel nou govern municipal, on hem sigut capaços de transmetre als ciutadans, propietaris i promotors la importància que València dispose d’una Ciutat Vella rehabilitada, amb veïns, comerços, activitat cultural i llocs per a caminar amb recuperació d’espai públic”.

“Estem posant en valor el cor de la ciutat” ha dit Sarrià, qui considera que s’han pres tres decisions importants que estan fent possible la seua rehabilitació. D’una banda, la rebaixa de la taxa urbanística per a rehabilitació d’edificis en un 90%; d’altra banda, l’impuls de l’empresa pública AUMSA que disposa de recursos per a complir amb el seu objectiu social en actuacions en el centre històric amb una inversió d’1 milió d’euros. A  açò s’afegix la decisió del govern municipal d’apostar per la ciutat consolidada i protegir l’horta, deixant sense efecte la requalificació d’est espai natural per a orientar el creixement de la ciutat en la rehabilitació dels barris i la millora d’equipaments i espais públics.

Els propietaris i promotors han entés que la situació de Ciutat Vella no pot esperar per més temps, i tots estan fent un esforç per posar en valor un dels millors centres històrics d’Europa, que dignificaran el patrimoni de tots els valencians i evitarà solars i edificis abandonats.

Carrers Beata, Vinatea, Maldonado.
image-317800

En este sentit el servici de Gestió del Centre Històric està tramitant quatre Programes d’Actuació Aïllada presentats pels propietaris:

Unitat d’execució 10 en Velluters

Entorn dels carrers de la Beata, de Sant Antoni, de Vinatea i de Maldonado. Es tracta d’un entorn degradat amb solars i edificis en estat ruïnós.

S’actuarà sobre una superfície d’1.150 m2 i hi haurà una nova plaça pública de 370 m2 amb aparcament en el subsòl per als residents i diversos edificis en el seu entorn amb 25 vivendes. Esta actuació provocarà una important millora de l’actual espai degradat i donarà un fort impuls econòmic al seu entorn.

Carrer de la Sabateria dels Xiquets

S’actuarà sobre el solar situat en este carrer davant del centre ADEIT-Empresa de la Universitat, amb una nova edificació que taparia les parets mitjaneres i un aparcament subterrani per als residents amb unes 60 places, generant també una nova plaça enjardinada.

Carrer d’Ercilla

Esta actuació permetrà la rehabilitació de les edificacions existents, mantenint la trama històrica . És un projecte que ja disposa d’avaluació ambiental favorable.

Carrer de Dalt

Es tracta d’un programa d’actuació aïllada que permetrà una nova edificació de vivendes en un solar existent i que serà exposat al públic durant este mes de febrer.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.