L’Ajuntament treballa per a transformar els hàbits de consum i aconseguir un model de ciutat més sostenible

València Notícies | Redacció.- Conscienciar la societat sobre la importància de l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables és l’objectiu de la Setmana Europea de l’Energia que se celebra del 19 al 25 de juny. L’Ajuntament de València convençut de la necessitat de transformar els hàbits de consum i aconseguir un model de ciutat més sostenible i menys dependent de les energies contaminants, també s’ha sumat la celebració d’este esdeveniment internacional, creat per la Unió Europea.

“Al llarg d’estos set dies, les autoritats públiques, agències d’energia, organismes d’investigació, ONG, empreses i consumidors privats tenen l’oportunitat d’intercanviar idees sobre el subministrament d’energia segura, neta i eficient.”, segons ha explicat Jordi Peris, regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic.Ayuntamiento de Valencia.

Des de hui i fins al pròxim 25 de juny, se celebraran xarrades i tallers de gran interés en matèria d’eficiència energètica i noves tendències. Totes les activitats són gratuïtes i d’assistència lliure. El diumenge, dia de la cloenda de la Setmana Europea de l’Energia, tindrà lloc el festival “València Renovable” a la plaça de la Mare de Déu, des de les 10.00 a les 14.00 hores. Una jornada lúdica, en la que a més de tallers, teatre, exposicions , animació musical… també es llegirà un manifest.

La Setmana Europea de l’Energia s’inaugurà ahir, dilluns 19 de juny, amb una auditoria i contractació col.lectiva d’energia. Es tracta d’un taller pràctic sobre detecció de punts dèbils d’eficiència energètica a l’edifici de Las Naves. L’acte acabarà amb una xarrada sobre aspectes que cal tindre en compte a l’hora de contractar la nostra tarifa elèctrica per a poder reduir la despesa energètica. Al llarg de la setmana hi ha altres cites d’interés com, per exemple, un encontre al col.legi d’arquitectes per a aprendre a estalviar a les vivendes; o un taller per a resoldre dubtes sobre l’eficiència energètica a la llar i als xicotets negocis.

En la Setmana Europea de l’Energia, organitzada per la Regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València i l’entitat València ecològica, col.laboren la Universitat Popular de València, Las Naves, Enginyers sense Fronteres, AAYMA, WWF, EMT València, Fundació Observatori Canvi Climàtic i aeioluz evolución energética.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.