L’Alcalde convocarà el consell social de la ciutat per a reclamar l’ajuda que necessita el transport metropolità en l’àrea de València  

El Govern de la Nau expresa la necesidad de contar con los municipios en el proyecto de tasa turística. (Joan Ribó).Joan Ribó qualifica de “acte reivindicatiu” la reunió celebrada este matí per la Autoritat Metropolitana del Transport

 L’alcalde de València convocarà el Consell Social de la Ciutat per a demanar que totes les entitats ciutadanes se sumeixen a la reivindicació que els Pressupostos Generals de l’Estat incorporen una esmena que incloga la partida de 38 milions d’euros sol·licitada per al transport metropolità en l’àrea de València. Ribó ha participat este matí, al costat de Giuseppe Grezzi, en una reunió de la Autoritat Metropolitana del Transport en la qual s’han abordat les accions a dur a terme per a aconseguir les ajudes i el tracte que reben altres àrees metropolitanes com les de Madrid i Barcelona, a més de Canàries.

“Convocarem el Consell Social de la Ciutat per a explicar a totes les entitats la necessitat de mobilitzar-se per a aconseguir eixa aportació estatal i ens dirigirem al Govern Central per a demanar al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que rectifique i s’admeta una esmena per a incloure els 38 milions d’euros que sol·licitàvem per al transport metropolità”, ha informat l’alcalde de València, Joan Ribó, després d’assistir, acompanyat pel regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi, a una reunió en la seu de la Consellería d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, junt a alcaldes i representants dels municipis que integren la Autoritat Metropolitana del Transport.

A més de convocar el Consell Social de la Ciutat de València, Ribó ha assenyalat que “també ens entrevistarem amb tots els grups parlamentaris perquè donen suport  a eixa petició. Pensem que és una reivindicació que afecta a tots els valencians i valencianes, a tota la població de l’Àrea Metropolitana, i és fonamental aconseguir-la. El que tinguem eixos recursos o no farà possible que puguem implantar una tarifa única per al metro i els autobusos o que no ho puguem fer, i també que puguem modernitzar tant el metro com els autobusos”.

Ribó ha dit que la reunió celebrada este matí per la Autoritat Metropolitana del Transport “ha sigut un acte reivindicatiu d’una petició que és totalment raonable: que l’Àrea Metropolitana de València tinga un suport reflectit en els Pressupostos Generals de l’Estat com tenen les àrees metropolitanes de Madrid, de Barcelona o de les Illes Canàries”.

Ha recordat l’alcalde de València que “reunim totes les condicions i som dos milions de persones a les quals afecta directament eixa falta de dotació pressupostària per al transport metropolità. Són centenars de milers d’homes i dones que cada dia es mouen per l’àrea metropolitana, entren i ixen de València amb cotxe, amb metro i en autobusos, i eixa realitat inqüestionable necessita una ajuda com la que reben totes les grans ciutats espanyoles, però que per desgràcia en estos moments en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 no està contemplada”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.