L’alcalde Joan Ribó expresa el seu pesar i la seua tristesa per la mort de Carmen ALborch Bataller

Joan Ribó 0918 Balanç econòmic (1)Va ser candidata a l’Alcaldia de València i portaveu del Grup Municipal Socialista durant el mandat 2007-2011

Només conèixer-se la notícia, l’alcalde de València, Joan Ribó, en nom propi i en el de tota la corporació municipal, ha expressat el sentiment de pesar i tristesa per la defunció de Carmen Alborch Bataller, qui fos candidata a l’Alcaldia de València en les eleccions municipals celebrades en 2007 i portaveu del Grup Municipal Socialista durant el mandat 2007-2011.)

 

Carmen Alborch, que va estudiar en la facultat de Dret de València, de la qual va arribar a ser degana i catedràtica de Dret Mercantil, ha estat durant anys un referent de la vida política i social valenciana. Va ser diputada i senadora per València, abans de ser nomenada ministra de Cultura en l’últim Govern d’Espanya presidit per Felipe González, culminant una trajectòria iniciada com a Directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana, responsabilitat des de la qual va impulsar la posada en marxa tant de l’Institut Valencià d’Art  Modern (IVAM), com de l’Institut Valencià de les Arts Escèniques i Musicals (IVAECM).

 

Activista del feminisme, dels drets de la dona i de la igualtat de gènere, la seua activitat feminista va marcar també la seua faceta literària com a escriptora d’èxit amb la publicació dels llibres Solas, Malas i  Libres.

 

La seua labor al llarg d’una prolífica vida va ser reconeguda amb la Creu d’Honor de Sant Raimundo de Peñafort, la Creu de Carles III i , fa a penes uns dies, amb l’Alta Distinció de la Generalitat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.