L’alcaldessa compromet la inversió per al primer centre de dia per a persones amb malaltia mental a Castelló

04-10-2018 L'alcaldessa compromet la inversió per al primer centre de dia per a persones amb malaltia mental a Castelló
Marco avança amb AFDEM el desenvolupament del nou projecte social destinat a la població vulnerable

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió de treball amb representants de l’Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM), encapçalada pel seu president, José Antonio Horta, amb l’objectiu d’avançar en el desenvolupament del projecte de construcció d’un centre de dia destinat a les persones amb malaltia mental.

“L’objectiu del Govern municipal és oferir respostes a les demandes de la ciutadania en tots aquells àmbits relacionats amb la qualitat de vida de les persones, especialment de les més vulnerables”, ha referit. En aqueix sentit, ha destacat la labor realitzada des de AFDEM i ha expressat la voluntat de l’Ajuntament d’impulsar aquesta infraestructura assistencial i col·laborar en els projectes que vagen en aquesta línia solidària.

En eixe sentit, es contempla una inversió municipal entorn dels 170.000 euros, des de la Regidoria de Benestar Social, destinada a la reforma dels locals que actualment ocupa l’associació en la calle Bisbe Salines de la ciutat, la qual cosa convertirà aquestes dependències en el primer centre de dia per a persones amb malaltia mental de la província de Castelló.

Marco ha destacat que “la inversió forma part de la sensibilitat del Govern municipal de posar a les persones en el primer lloc de les polítiques, per aquest motiu hem duplicat en tres anys les xifres del pressupost de Benestar Social per a l’atenció de les persones més vulnerables”.

En aquesta línia, l’alcaldessa ressalta també la rehabilitació de la Pineda, en el complex social de Tetuán XIV, per a convertir l’actual edifici en un centre de dia per a malalts d’Alzheimer, una obra en execució que compta amb una inversió total d’1,5 milions d’euros en les seues dues fases sent el projecte de major pes social de l’actual mandat.

Per la seua banda, el president de AFDEM, José Antonio Horta, ha subratllat el tarannà del Govern municipal i ha agraït a l’Ajuntament de Castelló “el suport rebut per a poder traure avant els nostres projectes”. Marco, per la seua banda, ha agraït el treball realitzat des de les organitzacions socials en els diferents àmbits relacionats amb el benestar general de la població.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.