Lambda convida a la ciutadania a mostrar la força multicolor en la manifestació de l’Orgull 2016

València Noticies | Redacció.- Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals convoca un any més la manifestació de l’Orgull LGTB de València, que enguany eixirà al carrer sota el lema “Persones bisexuals, diverses i iguals”. La intenció aquest any és la visibilització, la demanda de la igualtat real i l’eliminació de l’estigma que recau sobre les persones BI. Segons Fani Boronat, “Es tracta, en l’any de la Bisexualitat, de mostrar que les persones bisexuals existeixen i, ni estan confoses ni esperant definir-se, perquè ja estan definides”. La Manifestació que eixirà a les 19.30 des de la plaça del Parterre, lluirà, a més, crespó negre en la pancarta de capçalera en senyal de dol per les víctimes d’Orlando. “Volem demostrar el nostre condol als familiars de les víctimes i mostrar el nostre rebuig a aquests i a tots els atacs LGTBfòbics que patim, per això omplirem els carrers de València de diversitat, estima i banderes multicolors” indica Boronat i afegeix: “ara, més que mai, hem de fer veure que la societat està al costat de la defensa dels drets de les persones LGTB, de la igualtat de totes i tots i que rebutgem qualsevol acte violent, siga pel motiu que siga”.

El lema de la manifestación será ‘Personas Bisexuals, diversas e iguales’.
image-389797

Com els últims 16 anys, la manifestació ha sigut organitzada per Lambda i convocada conjuntament per diferents col·lectius LGTB del País Valencià: Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales, Associació LGTBI de les comarques d’Alacant, Castelló LGTBI, Daniela Fundación, Samarucs València Club esportiu LGTB, Asociación de Madres y Padres de lesbianas, gais, bisexuales y transexuales, Asociación Ex-presos Sociales de España, Galesh i Chrysallis Asociación de Familias de menores transexuales.

Des de Lambda destaquen que, aquest any, a més, tornen a comptar amb l’assistència d’entitats com Amnistia Internacional, CALCSICOVA  (Coordinadora de asocaciones de VIH i sida de la Comunidad Valenciana) i la Coordinadora Feminista. A més com altres anys, tornara a participar les i els Iaioflautes o la Plataforma contra el TTIP. Un any més, els principals sindicats valencians també secundaran la marxa; per part dels partits polítics PACMA, Esquerra Republicana, València en Comú, Podem, Esquerra Unida, Compromís, Ciudadanos, Partit Comunista, UPyD, PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, ERPV, UPyD, PACMA i Podem, València en Comú i Ciudadanos tornaran a participar en la manifestació. Presidència i alcaldia també acudiran a l’acte.

Lambda recorda que aquest any, a més, estaran a la venda al llarg de tot el recorregut les samarretes de Sent la Força, des de el col·lectiu han fet una forta campanya publicitaria sota aquest lema recordant els principals motius per eixir a la manifestació. Així, sent la força pel feminisme, les famílies diverses o els drets són algunes de les imatges que s’han fet servir per a animar a la gent a participar en la que es pretén siga la manifestació més partic de totes les realitzades fins ara.

“Volem que el 18 de juny, dia de la manifestació de l’Orgull LGTB a València, els principals carrers de la ciutat s’omplen de mostres de respecte a la diversitat de les persones que conformem el col·lectiu LGTB.” explica Fani Boronat. “Aquest any, a més L’Orgull 2016 passarà també a la història per ser el primer any en què el col·lectiu ocupe la plaça de l’Ajuntament “per a nosaltres és molt important com a exercici de visibilitat i com a forma  de recuperar un espai de la ciutadania que ens pertany a totes i tots, per això volem recordar que aquesta festa ha de ser un exemple de civisme, respecte i cura”. La festa, que començarà una vegada acabe la manifestació, comptarà entre les actuacions amb La Terremoto de Alcorcón, Ley Dj, Eterno adolescente, Mantequilla de colores o Miss Yuls.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.