Lambda reclama un Pacte Autonòmic contra el VIH en el Dia Mundial de la Sida

Demà dissabte 28 de novembre tindrà lloc una concentració a la plaça de la Mare de Déu per a recordar a les víctimes d’aquesta pandèmia i trencar amb l’estigma que segueixen sofrint les persones amb VIH

 Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals celebra un any més el Dia Mundial contra el VIH/Sida al costat de la resta d’associacions que formen part de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) a través de diferents actes per tot l’estat.

El VIH segueix sent la major amenaça per a la salut del col·lectiu LGTB, ja que afecta de manera desproporcionada als homes que tenen sexe amb homes (HSH), a les dones transsexuals treballadores sexuals i els homes treballadors del sexe. Així, segons recents dades epidemiològiques del 2014, s’han notificat fins al moment 3.366 nous diagnòstics per VIH, sent la via de transmissió més freqüent la sexual. Entre els homes diagnosticats, els homes que tenen sexe amb homes (HSH) van suposar el 63’6% dels nous diagnòstics, presentant també un 48% de diagnòstics tardans. El passat any, el grup d’edat que va presentar tant la major proporció de nous diagnòstics de VIH, com la taxa més alta per 100.000 habitants va ser el comprès entre els 25 i els 34 anys.

Lambda i altres associacions valencianes que lluiten contra el VIH, integrades en CALCSICOVA, commemoraran l’1 de Desembre demà dissabte en una concentració en la plaça de la Mare de Déu de València a partir de les 12 hores. En l’acte es recordarà a les víctimes d’aquesta pandèmia, agraint la visibilitat de les i els activistes, reconeixent els avanços de resposta a aquesta infecció i posant veu als que viuen amb VIH, les seues famílies i reunits.

Aprofitant aquesta simbòlica data, aquests col·lectius “reclamem un Pacte Autonòmic enfront del VIH i l’estigma que supose una resposta integral davant la infecció, amb un compromís de la societat en el seu conjunt per a lluitar contra els prejudicis entorn dels qui viuen amb VIH, així com el foment del sexe més segur, del diagnòstic precoç i de la investigació“, va explicar Fani Boronat, coordinadora general de Lambda. A més, exigeixen que la Conselleria retorne la universalitat a la sanitat pública, treballant contra el Reial decret Llei 16/2012 i reconeixent la salut “com un dret i no com un privilegi“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.