L’Anell Ciclista alliberarà de motos les voreres de tota la ronda interior

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha detectat que en vies molt transitades, com és el cas del carrer Colon, hi ha una acumulació massiva de motocicletes estacionades a la vorera, el que a més de reduir l’espai per al vianant provoca que alguns conductors circulen amb el motor en marxa per damunt de les mateixes, un problema històric que podem dir que té les hores comptades gràcies a l’alternativa que ofereix el consistori als usuaris de la moto a partir de demà.

I és que la remodelació del disseny viari realitzat amb l’actuació de l’Anell Ciclista ha previst també la solució a esta circumstància en tota la Ronda Interior, que començarà a visualitzar-se a partir de demà quan estaran operatives les noves places d’estacionament i de càrrega i descàrrega en el tram del carrer Colón comprés entre la Porta de la Mar i el carrer Isabel la Catòlica.Carril bici. (Imagen de archivo). - copia 1

La solució consisteix en l’establiment en calçada de noves places d’estacionament d’ús exclusiu per a motocicletes entre les 7:30 i les 22:00 hores, franja horària en què es produeix una gran demanda d’espai per aparcar motocicletes, que passen a ser d’ús compartit a partir d’esta hora i fins al matí següent, podent aparcar-hi cotxes, motos o altres vehicles.

Esta ampliació en calçada de més de 200 noves places per a moto, totes elles al marge esquerre del carrer en sentit del trànsit, vindrà acompanyat de la fi de la permissivitat a aparcar motos sobre la vorera, de manera que es satisfà així la demanda de veïns i comerciants de la zona de posar fi a l’estacionament i la circulació de motocicletes per damunt de les voreres.

Esta mesura, presa en coordinació entre les regidories de Mobilitat Sostenible i Seguretat Ciutadana, s’anirà aplicant paulatinament en totes les voreres de tota la ronda interior a mesura que s’habiliten les noves places d’aparcament de moto. En particular al carrer Colón l’espai destinat a aparcament diürn de motocicletes donarà cabuda a més de 200 motocicletes.

Finalment, cal recordar que en l’entorn de Colón, concretament als carrers adjacents, hi ha també més places d’aparcament legal per a motocicletes creades fa uns mesos per l’Ajuntament així com la presència de desenes de pàrquings a l’entorn.

l’Anell Ciclista quedarà conclòs abans de falles

Precisament, l’alcalde ha destacat este mateix matí davant dels periodistes, el bon ritme a què avancen les obres de l’Anell Ciclista, la qual cosa permet assegurar que es complirà el compromís que l’obra estiga acabada abans de Falles. Ribó ha lamentat les molèsties que estes actuacions puguen causar entre el veïnat, però ha assenyalat que estes xicotets inconvenients són indestriables de qualsevol obra semblant. “Una vegada concloses les accions d’adequació de carrils bici i ampliació de voreres, podrem disfrutar d’una ciutat pacificada, més tranquil·la, la qual cosa farà que tots guanyem”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.