L’Anell Ciclista, el carril bici més utilitzat de València en el mes de març

València Notícies | Redacció.- L’Anell Ciclista s’ha convertit en la infraestructura més utilitzada en la ciutat de València només obrir-se a la ciutadania. El tram del carrer Xàtiva és el que més ús ha generat, amb 2.384 bicis de mitjana al dia. El carrer Colón registra també un alt ús que, segons el tram, va des de 2.277 bicicletes fins a les 2.237. El carril bici que creua per Pont de Fusta i continua pel carrer Almassora es converteix en el segon més usat de València, amb una mitjana de pas de 1.865 ciclistes al dia.

 “Estem molt satisfets per les bones dades d’ús de la xarxa de carrils bici de la ciutat de València i, especialment, per les de l’Anell Ciclista, que només obrir-se ha marcat ja el rècord de València. L’estudi de l’OCU on es situa a València liderant l’ús de la bici a tot l’Estat, publicat tan sols fa uns dies, hem comprovat que no estava gens mal encaminat” ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.Incluso con los días de Fallas entre medio han pasado de media 2.384 bicis al día.

Cal posar de relleu que el mes de març és un període bastant excepcional a la ciutat, fonamentalment per la celebració de les Falles, on qualsevol desplaçament es fa fonamentalment a peu. Per tant, cal agafar les xifres amb molta prudència ja que seran mesos com abril o maig on realment es podrà comprovar l’ús de l’Anell Ciclista amb unes circumstàncies més normalitzades a la ciutat.

En tot cas, les xifres demostren que l’Anell Ciclista “s’ha convertit en un eix principal i molt important per a la ciutat des del primer moment i que –d’igual manera que la resta de carrils bicis que la ciutadania està reclamant per als seus barris i que anirem fent poc a poc des de Mobilitat Sostenible- es tracta d’una infraestructura que ja queda per al futur de la nostra ciutat”, ha dit el regidor Grezzi.

Destacables també són les xifres d’altres carrils bici de la ciutat, com els de l’avinguda de Blasco Ibáñez, amb trams de fins a 1.697 ciclistes diaris, l’avinguda de Tarongers amb 1.688, l’avinguda del Port amb 1.544 o els quasi mil de l’avinguda Alfahuir-Geramans Machado.

Finalment, el regidor Grezzi ha dit que “quan les coses es fan com toca, ben fetes, amb carrils que tenen 2.5 metres d’amplària, que estan segregats del trànsit, que discorren el més rectes possible, amb tots els encreuaments convenientment assenyalats per a la màxima seguretat dels usuaris de la via, estem facilitant la vida a les persones i això s’acaba notant amb dades tan positives d’ús dels carrils bici del cap i casal com les que hem conegut hui mateix”.

Un nou tram de carril bici connecta Colón amb Jorge Juan

A més, esta darrera setmana s’ha incorporat un xicotet tram de carril bici, de sentit únic, pel carrer Sorní, entre Colón i Jorge Juan. Esta connexió no afecta el trànsit rodat que circula per Sorní i, a més, millora la seguretat vial en fixar una ruta als ciclistes que circulen per la Ronda Interior i volen agafar este desviament.

Es tracta d’una incorporació que no estava contemplada en el projecte inicial de l’Anell Ciclista però que ha sigut requerida en observar-se, des del Servici de Mobilitat Sostenible, els hàbits de circulació dels ciclistes i la necessitat d’una solució segura per a tothom.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.