L’atìpic organista Cameron Carpentier debuta al Palau amb un espectacle d’imatge, so, vistuossisme i tècnica

El Péndulo | Redacció.- L’atípic organista nord-americà Cameron Carpenter debuta demà dimarts (a les 19:30 hores) al Palau de la Música, per interpretar a la Sala Iturbi un programa molt variat amb cèlebres obres i moments musicals de Bach, Wagner i Txaikovski, entre altres. Es tracta d’una visita que  tanca la seua gira espanyola i que està creant molta expectació per l’espectacle d’imatge, so, virtuosisme i tècnica que imprimix Carpenter en els seus concerts, molt allunyats de l’estètica tradicional.cameron-carpenter-foto-heiko-laschitzki

Considerat com un dels millors organistes de l’actualitat, toca en el seu propi orgue, l’International Touring Organ (ITO) que està fet a mida i basat en els plànols que ell mateix ha fet.

D’esta manera el públic podrà escoltar l’obertura d'”Els mestres cantors de Nuremberg”, el tango  “Oblivion” d’Astor Piazzola, el 3r moviment de la Simfonia núm. 6  “Patètica” de Piotr Ilitx Txaikovski, el  “Carilló de Westminster” de Louis Vierne,  “L’art de la fuga” ,  “Preludi i fuga en si menor” ,  “Orgelbüchlein”  i  “Pasacaglia i fuga en do menor”  de Johann Sebastian Bach, i  “Improvisations”  del mateix Carpenter.

Carpenter va nàixer el 1981 a Pennsilvània (EUA) i va interpretar “El clave ben temperat” de Bach per primera volta als onze anys. A més de la seua tutora, Beth Etter, va ser deixeble dels professors John Bertalot i James Litton. Actua arreu del món, fent gires i actuacions per Austràlia, Nova Zelanda, Àsia, Europa i els Estats Units. La primavera del 2016 es va publicar “All you need is Bach”, en què interpreta aquelles obres del geni alemany que considera essencials. Ha estat el primer organista a rebre una nominació als Grammy. Ha transcrit més d’un centenar d’obres per a orgue, i va compondre les seues primeres obres mentres estudiava a la Juilliard School a Nova York. El 2012 va rebre el Premi Leonard Bernstein del Festival de Música de Schleswig-Holstein.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.