L’Audiència Nacional condemna una regidora de Guanyar Alacant a pagar una multa de 6.000 € per injuriar Joan Carles I

Guanyar-Alacant-Marisol-Nacional-EFE_ARAIMA20160125_0185_57
image-308197

La regidora de Guanyar Alacant, Marisol Moreno, a les portes de l’Audiència Nacional, on ha estat jutjada per injuriar el rei Joan Carles I. / EFE

L’Audiència ha condemnat la regidora de Joventut i Protecció Animal de l’Ajuntament d’Alacant, Marisol Moreno (Guanyar Alacant), a pagar una multa de 6.000 € per un delicte d’injúries a Joan Carles I. El judici que s’ha celebrat aquest dilluns ha finalitzat amb la comunicació de la condemna per part del jutge per “proferir expressions injurioses, innecessàries, feridores i insultants“.

Marisol Moreno s’enfrontava a deu mesos de presó després que la  Fiscalia la denunciés per un escrit del 14 d’abril del 2012 al seu blog personal. La regidora deia que el rei Joan Carles I era un “fill de puta” per haver abatut un elefant a Botswana. Al mateix escrit definia la família reial com una nissaga de “malfeiners, estafadors, borratxos i assassins”.

Malgrat la condemna, el jutge admet la legitimitat de l’expressió de Marisol Moreno davant la seva “sensibilitat” en veure el rei emèrit posar amb un animal mort, però considera també les seves paraules “vexatòries, ofensives i insults directes”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.