L’EMT adequarà els horaris dels autobusos a les necessitats reals dels usuaris

Valencia Noticias | Redacción.- Fins ara es treballava amb un quadre de serveis que no explicava la falta de personal i falsejava freqüències, generant desajustaments i molèsties per a les persones usuàries i treballadores.

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha comunicat hui als seus treballadors el nou quadre de serveis per a l’any 2016, en el qual a nivell general s’observa un increment de vehicles en circulació. Açò tindrà un efecte directe sobre els temps de recorregut d’algunes línies, i la particularitat que s’ha elaborat un que estarà vigent fins al mes d’abril, i un segon per a operar d’abril d’ara endavant.

EMT implemetará un nuevo cuadro de servicios para el año 2016.
image-268232
La raó d’aquests dos quadres és ajustar el nivell d’oferta a la realitat diària del servei, tenint en compte la incorporació escalonada de les nous conductors sorgits de la borsa de treball, que s’uniran a l’empresa a poc a poc fins a completar la plantilla a la fi de març. Fins ara el quadre de serveis s’havia elaborat ignorant la falta de personal per a oferir sobre el paper unes freqüències més altes, encara que les manques acabaven desajustant el servei oferit, incrementant les freqüències reals i generant molèsties a usuaris i conductors.

“Que enfront d’una persona que espera un autobús es detinga un vehicle de la seua línia i no li deixe pujar o senzillament passe de llarg, és un maltractament als nostres usuaris, i açò des de l’EMT ja no es permetrà”, ha afirmat el gerent de l’empresa, Josep Enric Garcia Alemany. El nou quadre, si bé pot reflexar un lleuger increment puntual de les freqüències en alguna línia, oferirà en estos mesos una imatge real del servei que pot oferir i oferirà l’EMT, i no una oferta “potser ideal, però falsa, com succeeix encara en l’actualitat”.

Fins ara, ha afegit Alemany, “el desajustament entre els horaris planejats i les possibilitats de l’empresa per la falta de personal, a més dels tristament famosos autobusos que es quedaven en cotxera, generava que el servei s’acabara regulant a través del sistema d’ajuda a l’explotació (SAE) informàtic de l’EMT, que oferia solucions per a tractar de fer quadrar els nombres sense tenir en compte com afectarien a les persones”.

Així, continua “s’introduïen ajustos de regulació, com impedir pujar a viatgers, o ordres de dirigir-se directament a la capçalera de línia, que a més de truncar les freqüències d’algunes línies de manera notable, generant les conseqüents molèsties als usuaris, també provocaven un gran estrès en les conductores, davant la incertesa constant de no saber mai on acabarien eixe dia de treballar i a quina hora”.

D’esta manera, el nou quadre assegurarà la cobertura total del servei diari, amb uns millors resultats en la prestació del servei, oferint una versió “real i honesta” fins a abril, com també ho farà a partir de llavors en la seua versió definitiva, amb tots els nous conductors incorporats al servei.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.