BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Les Arts i l’Òpera de Sydney treballen en un acord d’agermanament

Valencia Noticias | Redacción.– El Palau de les Arts Reina Sofía i l’Òpera de Sydney treballen en un acord d’ agermanament entre els dos teatres per a les properes temporades.

Davide Livermore, Intendent de Les Arts, i Lyndon Terracini, director artístic de l’Opera Australia (l’Òpera de Sydney), han mantingut el cap de setmana una segona reunió a València per a perfilar les línies de treball pels pròxims anys.Davide Livermore, Intendente de Les Arts, y Lyndon Terracini, director artístico de Opera Australia.

El marc de la futura col·laboració entre ambdós teatres comprén no sols qüestions artístiques sinó també d’assessorament en gestió cultural i d’espais. Tant Les Arts com l’Òpera de Sydney són dos edificis emblemàtics que comparteixen una ubicació lluny del centre de les seues respectives ciutats. El coliseu australià, obra de Jørn Utzon, és el principal reclam turístic del seu país, que l’ha declarat patrimoni nacional.

Segons ha explicat Davide Livermore, és fonamental l’experiència de Sydney en l’explotació de l’arquitectura espectacle al servei de la cultura i el seu entorn. El seu exemple pot aportar noves vies per a consolidar Les Arts no sols com referència arquitectònica de la ciutat i de la Comunitat Valenciana sinó també com a espai cultural al servei dels ciutadans.

L’esborrany d’acord recull, a més, projectes de coproducció de muntatges, així com l’intercanvi de produccions i activitats didàctiques amb especial protagonisme de les propostes del Centre Plácido Domingo, un dels pilars artístics de Les Arts. El protocol d’intencions tracta també la promoció recíproca dels dos teatres dins d’un futur pla de comunicació conjunt.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.