banner_990x90_EFE (1)

Les Arts reprén la seua programació en 2018 amb l’activitat didàctica ‘Detectius a l’òpera’

El Péndulo | Redacció.- El Palau de les Arts Reina Sofía ofereix la seua activitat educativa més popular, ‘Detectius a l’òpera’, una iniciativa dins del Projecte didàctic que té com a principal objectiu donar a conéixer als més joves el funcionament i estructura d’un teatre líric.

El muntatge de ‘Detectius a l’òpera’ és una producció de les Arts creada en col·laboració amb La Farsería. Estrenada en la temporada 2009-2010, és la primera producció que utilitza de manera simultània tots els espais escènics de l’edifici.

La visita dels més xicotets a l’edifici de Santiago Calatrava comença amb un enigma: el concertino de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Anastasio Galottin, ha desaparegut i el detectiu Römer Just busca on està. Els assajos del pròxim concert estan prop i sense ell no poden seguir avant.

'Detectives en la ópera'.

Els xiquets hauran d’ajudar l’investigador en la seua comesa. Per a sorpresa de tots, el concertino ha sigut segrestat; l’autor d’aquesta malifeta no és un altre que el violinista Gilberto Victorio, que vol fer-se amb el lloc de més jerarquia en la formació titular de l’orquestra de les Arts.

Els més menuts, de la mà del detectiu Just i guiats per una sèrie de pistes, coneixeran els diferents espais i sales de les Arts i, d’aquesta manera, aprendran el funcionament i les necessitats d’un teatre d’òpera. L’activitat s’acompanya d’una guia didàctica perquè interioritzen els seus coneixements sobre l’edifici.

En total, les Arts ha programat huit sessions de caràcter educatiu del dimarts 9 al divendres 12 de gener. El diumenge 14 s’han establit dues funcions familiars, obertes al públic general, que tindran lloc a les 12.00 h i a les 17.00 h. Les localitats per a ‘Detectius a l’òpera’ tenen preu únic de 6 euros per a xiquets fins a 12 anys i 8 euros per als altres assistents (a partir de 13 anys). Les sessions estan limitades a 90 participants, amb un màxim de 30 places d’adult.

Venda d’entrades de la programació didàctica familiar 

Les Arts recorda que, a través de la seua pàgina web www.lesarts.com, és possible adquirir les entrades per a les sessions familiars de les activitats didàctiques de la temporada 2017-2018.

Espectacles educatius, tallers, jornades, trobades, col·loquis i iniciatives de divulgació de la lírica i de la música simfònica articulen les diferents propostes que fins a juny de 2018 albergaran els diferents espais de les Arts.

A més de ‘Detectius a l’òpera’, les Arts ha programat dues sessions obertes al púbic general del seu altre espectacle educatiu de referència, ‘Dibuixar la música’. El dissabte 14 d’abril, l’Aula Magistral acull dues funcions d’aquest muntatge, inspirat en ‘La història de Babar, el petit elefant’, de Francis Poulenc, i en ‘El carnestoltes dels animals’, de Camille Saint-Saëns, amb entrades a huit i sis euros.

Així mateix, l’Aula Magistral també acollirà el 26 de maig una funció oberta al públic de ‘La Fosca: paròdia de l’òpera ‘Tosca’ de Puccini en un acte i quatre quadres i mig’, escrita en vers per Salvador María Granés.

Entre les diverses iniciatives per als més menuts es mantenen propostes gratuïtes com ‘Mozart Nacht und Tag’, amb més de 24 hores d’activitat per a festejar el cap de setmana del 27 i 28 de gener l’aniversari del geni de Salzburg.

A més, les Arts celebrarà, també dins del Programa didàctic, una nova edició dels ‘European Opera Days’ en el mes de maig amb una programació de diverses activitats dirigides tant a estudiants de diferents nivells com a públic general i familiar. En aquesta ocasió, les múltiples accions d’aquesta dotzena edició giren entorn del lema ‘European Year of Cultural Heritage’.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.