BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Les Corts estudiaran fórmules de cooperació amb el Tribunal de les Aigües

Valencia Noticias | Redacción.- El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha manifestat el vicepresident del Tribunal de les Aigües de València, Enrique Aguilar, el compromís que les Corts Valencianes tenen amb aquesta  institució mil•lenària per estudiar fórmules de cooperació i treball.

El Tribunal de las Aguas de la Vega de Valencia es un Tribunal de carácter consuetudinario.

El Tribunal de las Aguas de la Vega de Valencia es un Tribunal de carácter consuetudinario.

 L’article 36.1.3a de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana fa un esment exprés d’aquesta institució:

Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. En relació a l’Administració de Justícia, exceptuada la militar, correspon a la Generalitat coadjuvar en l’organització dels tribunals consuetudinaris i tradicionals, en especial en la del Tribunal de les Aigües de l’Horta de València.

 El Tribunal de les Aigües de l’Horta de València és un Tribunal de caràcter consuetudinari que ha estat declarat bé d’interès cultural immaterial.

El Tribunal té una doble funció, jurídica i governativa/administrativa, orientada al bon funcionament del complex sistema de regadiu d’arrel andalusí que articula la terra de conreu més pròxima a la ciutat de València, l’Horta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.