Les Corts reben en 2015 a 14.519 visitants

Valencia Noticias | Redacción.- Els serveis de Protocol de les Corts Valencianes han fet públiques les xifres de les visites que han passat al llarg de l’any 2015 pel Palau dels Borja, seu del parlament valencià. En total, les Corts Valencianes han rebut a 14.519 persones, de les quals, 3.200 persones corresponen a les jornades de Portes Obertes que se celebraren els dies 7 i 8 d’octubre amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre.

A lo largo del año, les Corts están abiertas y los servicios de Protocolo atienden visitas de escuelas, institutos, facultades, asociaciones...
image-299193

Al llarg de l’any, les Corts estan obertes i els serveis de Protocol atenen visites d’escoles, instituts, facultats, associacions de tota classe, que fan un recorregut guiat i explicat pel Palau dels Borja i l’hemicicle. La distribució dels visitants de 2015 ha estat la següent:

POBLACIÓ VISITANT TOTAL
Alumnat de primària 4.350
Alumnat de secundària 4.043
Estudiants universitaris 467
Persones adultes (Escoles d’adults, públic en general…)  

2.459

 

TOTAL

 

11.319

Durant l’any 2015 hem tingut també visites i actes especials en les Corts Valencianes, com ara:

La idea de la institución es abrirse más a las visitas de la ciudadanía.
image-299194

  • Visites amb les diferents Universitats per a la celebració del Curs de Dret Parlamentari: Universitat de València, Universitat Catòlica de València, Universitat Europea, Universitat Jaume I de Castelló i Universitat Miquel Hernández d’Elx.
  • Actes amb ONG: Aldeas Infantiles, Unicef i Unesco de València.
  • Grups d’estrangers: European Law Student Association, francesos, holandesos i alemanys.
  • Altres organitzacions socials: Federació de Pilota, associacions de dones, Unió de Llauradors, grups de funcionaris jubilats d’infermeria, Policia Local de València, Associacions de Veïns de diferents localitats (Callosa d’En Sarrià, l’Alcúdia, Almoradí…)
  • Comissions de diferents Falles de València.
  • Visita de membres del Congrés de Diputats
  • Visita de europarlamentaris a les Corts
  • Acte del Lyceé Français al Saló de Vinatea amb la participació de diputades i diputats de les Corts.
  • Acte amb el professorat i alumnat de l’IES de Puçol amb el President de les Corts pel Premi del Ministeri d’Educació pel seu programa de Convivència.
  • Visita dels membres de la Plataforma pels Drets Lingüístics.

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el nombre de visitants “és molt important, el que demostra el gran treball que fan els professionals de l’àrea de Protocol amb la seua guia per les instal·lacions de la cambra. Cal recordar que en la nostra pàgina web tenim un apartat específic per a les visites, on s’explica com demanar-les com també com sol·licitar l’assistència com a públic als plens”. La idea de la institució és obrir-se més a les visites de la ciutadania i, per això, el President ha avançat que s’està treballant “per a fer noves iniciatives pensades per obrir d’una forma permanent les portes del parlament a la ciutadania”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.