Les diputacions de València i Castelló sumen els seus efectius per atallar el foc de Gátova i Segorbe

València Notícies | Redacció.- El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha acudit aquest dijous als llocs de comandament avançat de Gátova, a València, i Altura, a Castelló, per a conéixer l’evolució de l’incendi declarat en la vesprada del dimecres en el quilòmetre 24 de la carretera entre Lliria i Segorbe, en el terme de Gátova. “El més important ara és facilitar tots els mitjans possibles i treballar coordinats per atallar com més prompte millor el foc”, ha manifestat Rodríguez després de ser informat pels responsables dels consorcis de Bombers de València i Castelló de l’evolució de l’incendi.

El president de la Diputació de València ha comparegut davant els mitjans en la localitat castellonenca d’Altura al costat del seu homòleg en la Diputació de Castelló, Javier Moliner, amb qui ha coincidit a l’hora de destacar “la importància del treball conjunt” dels bombers d’ambdues províncies i de la coordinació amb els municipis afectats i Emergències de la Generalitat “per a tenir una major eficàcia a l’hora d’actuar contra el foc”.

Los presidentes de las Diputaciones de Valencia y Castellón, Jorge Rodríguez y Javier Moliner.

El dispositiu conjunt que treballa en l’incendi de Gátova i Segorbe, en el qual participa la Diputació de València a través del Consorci Provincial de Bombers i les brigades forestals de Divalterra, compta amb més de 300 efectius, 17 mitjans aeris, més de 60 vehicles motoritzats i 32 autobombes, i en el mateix també intervé la UME, els mitjans de la Generalitat i els bombers de Castelló. Rodríguez i Moliner s’han mostrat esperançats, encara que amb cautela, a causa de “la reducció del plomall de fum i la millora de les condicions climatològiques per a tractar de controlar el foc”.

Bort demana col·laboració i precaució

Per la seua banda, el president del Consorci Provincial de Bombers i diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha agraït “el treball dels homes i dones que durant tota la nit han treballat dur contra el foc per a protegir les nostres muntanyes”, i ha demanat als efectius humans “màxima col·laboració i precaució” en les seues tasques.

Jorge Rodríguez ha insistit en la importància de la coordinació, que la Diputació ha reforçat en situar als més de 600 brigadistes de Divalterra sota el comandament únic del Consorci de Bombers, i ha lamentat que “s’haja hagut de posar a prova tan prompte l’eficàcia d’aquesta mesura que vam anunciar ahir mateix a Moixent”. En paraules de Rodríguez, “l’important ara és seguir treballant per a salvaguardar els nostres paratges naturals i després hi haurà temps per a conéixer la massa forestal afectada i saber l’origen de l’incendi, que esperem siga fortuït”.

El president de la Diputació de València ha tornat a agrair la seua implicació al president de la Corporació castellonenca, Javier Moliner, i ha destacat molt especialment el treball dels efectius que treballen en el perímetre de l’incendi, així com la col·laboració dels alcaldes de Gátova, Segorbe i Altura, que “han facilitat l’accessibilitat a llocs als quals haguera sigut impossible accedir”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.