Les dones canten a la Mediterrània

El Péndulo | Redacció.- El 25 d’agost al Teatre Romà un concert per gaudir de dos generacions de dones mediterrànies, un concert per celebrar l’any Llull, un concert empedreït per deixar-se captivar a Sagunt una nit d’estiu.

El Festival Sagunt a Escena 2016 baix la direcció artística de Juan Vicente Martínez Luciano, ha elaborat una programació dedicada a la figura de la dona i en aquesta ocasió tindrem damunt de l’escenari dues generacions, la que atresora la saviesa i la que representa el futur de la nova cançó.

Maria Arnal.
image-411261

Maria del Mar Bonet compta amb una llarga i exitosa trajectòria als escenaris musicals, amb la capacitat que només tenen alguns de saltar de dècada en dècada sabent-se sempre igual d’estimada i respectada. La seva obra discogràfica és impecable, així com el seu gust per la poesia i la bellesa, en el cant i en la composició.

És una de les grans veus de  referència de la cançó. La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida artística i personal, considerant-la la seva font d’inspiració.

Coincidint amb l’Any Llull i per  celebrar-ho als escenaris, Maria del Mar Bonet recupera aquest 2016 les cançons que publicà en el CD AMIC, AMAT (Picap, 2004), quan va musicar els textos de Jacint Verdaguer , les ‘Perles del Llibre d’Amic e d’Amat’ d’en Ramon Llull, com L’amor és mar desfeta, Digues amic o Digué l’Amat a l’Aimador.

A ALENAR LLULL la cantant combina aquestes amb les cançons d’ALENAR (SonyBMG, 1977) , un dels referents de la seva trajectòria,  en un repertori especial per a l’ocasió que es completa amb cançons dels discos que la cantant mallorquina va publicar els primers anys de la seva carrera (algunes de les quals fa dècades que no cantava com No trobaràs la mar, Aigo i Dona’m sa mà),  amb les que el públic es retrobarà -i, en alguns casos, descobrirà- una veu que es manté en plena forma.

Maria Arnal i Marcel Bagés han preparat un repertori a Sagunt que barreja músiques de tradició oral i temes propis a partir d’una recerca de gravacions de camp, en arxius i fonoteques de la península. Desprès de sorprendre a tothom amb  Remescles, acoples i melismes (2015), ara presenten el seu nou EP Verbena (2016).  Músiques per acompanyar la vida, la festa, la feina o el dol, cantades en col·lectiu i quotidianament, amb textos de l’Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés. Així naix el projecte, amb una inquietud: conèixer millor l’amplíssim repertori de músiques de tradició oral dels nostres avantpassats, i la nostra voluntat de compartir-les, repopularitzar-les, interpretades a la nostra manera. Un concert ple d’emoció, actitud crítica, màgia i sentiment.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.