Les exportacions de la Comunitat registren un ascens del 5,1% en el període gener-juliol

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit en el període gener-juliol de 2016 a 17.667 milions d,euros, la qual cosa representa un increment del 5,1% pel que fa al mateix període de l,any anterior, segons dades difoses avui pel Ministeri d,Economia i Competitivitat.

La directora general d,Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat la positiva trajectòria del comerç exterior de la Comunitat Valenciana, que consolida a la Comunitat Valenciana com la segona comunitat autònoma més exportadora i que a més present una sanejada balança comercial.

“Som conscients que aquests bons resultats són fruit de la gran labor i l,aposta que realitzen les nostres empreses pels mercats exteriors. Des de la Direcció General d,Internacionalització seguirem treballant, braç a braç amb les empreses, per a facilitar la seua acció en els mercats internacionals”, ha assenyalat.

El superàvit comercial se situa en aquest període en 3.410 milions d,euros, el segon més elevat de tota Espanya. La taxa de cobertura d,exportacions sobre importacions de la Comunitat és 29 punts superior a l,espanyola.

Per províncies, València exporta producte per valor de 10.682,8 milions d,euros, la qual cosa representa un ascens del 8,4% pel que fa al mateix període de l,any anterior; Castelló exporta 3.900 milions d,euros, amb un ascens del 4,9%. Alacant exporta mercaderies per valor de 3.094 milions d,euros, la qual cosa representa un descens en aquest període del 4,5%.

Per sectors, automoció ha concentrat el 28,3% de les exportacions i han experimentat un ascens un 17,5%; alimentació i begudes han concentrat el 18,4% de les vendes a l,exterior amb un lleuger descens del 0,8% i les semimanufactures no químiques el 14% i creixen un 3,4%.

Els productes ceràmics registren un augment del 3,9%; també destaca el comportament de les matèries plàstiques, amb un ascens del 19%, els béns d,equip s,incrementen un 12,6%. Entre els béns de consum durador destaca el comportament de les exportacions de moble, amb un ascens del 9%.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.