Les falles de Dénia celebren el Dia del Faller en la setmana de festes majors

Melani y Carla junto a Clara María ParejoLes falles de Dénia han celebrat aquest dimarts, amb magnificència, el Dia del Faller, un dels més importants, al costat de la desfilada de carrosses del dissabte, del calendari faller en la capital de la Marina Alta.

La jornada va començar a primera hora, amb les cucanyes que van preparar els onze districtes fallers. Durant tot el matí, centenars de fallers, acompanyats per la xaranga, van recórrer la ciutat de cucanya en cucanya. Enguany, com a novetat, es van lliurar els premis de cadascuna en finalitzar.

Al migdia l’activitat es va concentrar en la calle Marquès de Campo, on va tenir lloc el concurs de paelles. Les onze comissions van participar elaborant a llenya i amb els ingredients aportats per la Junta Local Fallera, les seues paelles. Finalment, va ser la falla Oeste la que es va alçar amb el primer premi. El segon va ser para la falla Diana i el tercer per a la falla Darrere del Castell.

Ja a la vesprada, fallers i falleres es van enfundar les seues millors gales per a celebrar l’acte central del dia, el nomenament dels càrrecs de l’exercici 2017/2018. Enguany, amb una convidada especial: Clara María Parejo, fallera major infantil de València 2017, que va acudir acompanyada de la seua cort d’honor.

Les falleres majors de Dénia, la Junta Local Fallera i les autoritats locals van rebre a Clara María en l’Ajuntament de la ciutat per a, tot seguit, partir en cercavila cap al lloc de l’acte, l’escenari del carrer La Via.

Com a preludi a l’acte, els assistents van poder gaudir de l’espectacle “Gloria a Cuba”, guanyador de l’I Concurs de Playbaks “Junts Molem Més” organitzat per Junta Central Fallera. El show va ser a càrrec dels membres de la comissió Plaza de Lepanto de Benetússer, que va posar sobre l’escenari a mig centenar d’artistes que han treballat molt dur per a elaborar el musical.

Després de l’actuació va donar començament l’acte, presentat per la fallera Alba Lozano, guanyadora del 2º premi de presentacions del passat any. En primer lloc, Alba va cridar a l’escenari als càrrecs de les falles de Dénia 2017, que van pujar abillats amb els seus vestits fallers de gala. Després d’ells, per la rampa vam poder veure a les flamants falleres majors de Dénia 2018, Melani Ivars i Carla Vinaroz, en el primer acte que presideixen com a tal en la ciutat.

Per a donar pas als nous càrrecs, la presentadora va cridar als representants de les falles de Dénia per al nou exercici, que llueixen en aquest acte les seues gales de carrer. Falla a falla, van prendre el relleu dels seus antecessors, que van abandonar l’escenari després de l’intercanvi de bastons entre els presidents.

A continuació es va procedir al lliurament de premis del futbol faller i del concurs de paelles, i per a finalitzar l’acte, es va convidar a la Fallera Major Infantil de València i la seua cort d’honor a pujar a l’escenari.

Els actes fallers es reprendran dissabte que ve, a partir de les 19:00 hores, amb l’esperat i vistosa desfilada de carrosses de les festes de Dénia, declarat Festa d’Interès Turístic Provincial i per al qual comptarem amb la presència de representants de Borriana, Sagunt, Torrent i Xàtiva, així com de la Federació de Fogueres d’Alacant, amb la Bellea del Foc i les seues Dames d’Honor com a màximes representants.Cargos de las fallas de Dénia 2018 Cargos infantiles de las fallas de Dénia 2018 Clara María Parejo y su corte de honor en Dénia Las falleras mayores de Dénia y sus cortes de honor junto a la FMI de València y su corte Melani y Carla junto a Clara María Parejo Musical Gloria en Cuba
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.